Het is weer tijd voor kippensoep!

Publicatiedatum: 22 mei 2022 18:45:39

Het is weer tijd voor kippensoep!


Het grote gesnotter is weer begonnen en op kantoor vliegen de papieren zakdoekjes je om de oren. Het is dus tijd voor… kippensoep. Want ben je zwaar verkouden, dan is kippensoep het beste medicijn. Een recept hiervoor vind je in deze blog, inclusief de beste tips om je nu te wapenen tegen virussen.

Hele volksstammen weten het: ben je zwaar verkouden of heeft de griep je in zijn greep, dan is kippensoep het beste medicijn.

Iedere dag een grote kop verse soep en je voelt je snel een ander mens.

Misschien moet je nu heel hard lachen, maar kippensoep verbetert echt je weerstand en spijsvertering en het helpt om je neusslijmvliezen te herstellen als je verkouden bent. Dit is zelfs wetenschappelijk bewezen.

Alle reden om je in deze blog te trakteren op een lekker recept voor kippensoep. Baat het niet, schaadt het niet.


Kippensoep; natuurlijke penicilline

Wat heb je nodig voor een flinke pan kippensoep?

1 prei 
1 stengel bleekselderij
2 bosuitjes
200 gram wortelen 
1 biologische kip of 4 kippenpoten en 4 stukjes schouder (kies voor kip mét bot!)
3 gepelde teentjes knoflook
1 ui
4 takjes peterselie en eventueel andere kruiden naar wens
Een beetje citroensap
Zout
Peper


Aan de slag!

1. Leg de kip in een grote pan, voeg drie teentjes knoflook toe en 1 gepelde ui en een beetje zout.

2. Doe de deksel op de pan en laat ongeveer 15 minuten op een heel zacht vuurtje staan; het is de bedoeling dat je de kip even laat zweten.

3. Breng ondertussen ongeveer 1,5 liter water aan de kook; het moet genoeg water zijn om de kip ruim onder water te zetten. 

4. Voeg het kokende water toe aan de kip. Laat nu zachtjes pruttelen met de deksel op de pan. Door het water wat zuur te maken met een beetje citroen komt er meer calcium vrij tijdens het koken. Je kunt dit minstens 5 uur laten pruttelen, zodat de smaken worden opgenomen en het kraakbeen oplost. 

5. Daarna haal je de kip uit de pan (het water laat je erin), de ui en knoflook kun je weggooien. Pluk het vlees van de kip; als het goed is, valt het gemakkelijk van de botjes. Laat de stukjes kip zo groot als je zelf wilt. Daarna doe je ze terug in de pan. 

6. Voeg als laatste de groenten en peterselie toe. Je kunt het vuur uit of heel laag zetten en de groenten een tijdje laten meegaren in de soep. Op deze manier blijven ze knapperig en blijven er meer vitaminen en mineralen behouden. Op smaak afmaken met peper en zout en eventueel nog een scheutje citroensap. 

 

P.S. Je kunt natuurlijk ook meer of andere groenten gebruiken. Je hoeft ook niet te wachten totdat je verkouden of grieperig bent; kippensoep is altijd een lekkere opkikker voor je immuunsysteem. Ook perfect om mee te nemen naar je werk; even opwarmen en je hebt een healthy lunch. En heb je geen tijd om zelf soep te maken, dan is kant-en-klare soep natuurlijk ook altijd nog een optie...

Nog maar 2 op voorraad
Levering (verwacht):
GOOD NOODLES Oosterse Kip, Soep (pak 11 stuks)
De noodle kippensoep van Unox Good Noodles is een hartig tussendoortje voor de stevige trek. Met Good Noodles Oosterse Kip stilt u snel de trek. In minder dan 5 minuten maakt u deze krachtige noodlesoep klaar. U mengt de zakjes olie en kruiden over de noodles en voegt gekookt water toe om te genieten van deze hartige snack. Door de toegevoegde kruiden heeft het een verfijnde smaak. Gemaakt zonder smaakversterkers, kunstmatige kleurstoffen en conserveermiddelen. Instant noodles met kip en Oosterse kruiden en groenten Voor de stevige trek Krachtig in smaak, verfijnd door toegevoegde kruiden Binnen 5 minuten te bereiden Zonder smaakversterkers, kunstmatige kleurstoffen en conserveermiddelen 11 zakken
Art. Nr.: 368626

€ 12,61*

Soep

Bonustips in de strijd tegen ziekteverspreiders

Wat kun je doen om je kansen op besmetting door snotterende collega’s te verkleinen óf om te voorkomen dat jij collega’s juist aansteekt? 

#1. Alle plekken waar bacteriën en virussen zich graag nestelen verdienen nu een extra schoonmaakbeurt.

De ‘buggers’ kunnen zich namelijk snel vermenigvuldigen op harde oppervlakken en zijn soms besmettelijk voor een periode van 24 tot 72 uur.

Draai deze broedplaatsen de nek om en besteed op dit moment extra aandacht aan het schoonmaken van:

  • bureaus en andere werkplekken
  • telefoons
  • toetsenborden 
  • computermuizen
  • deurhendels
  • en vergeet ook je smartphone en tablet niet

#2. Was vaker je handen!

De kleinste hoest of nies in je handen is het begin zijn van een virus- en bacteriereis door je hele kantoor.

Met je besmette handen raak je bureaus aan, de telefoon, deurhendels, keukenkastjes, toetsenborden en nog veel meer. En zo verspreid je kleine ziektemakers zonder dat je er erg in hebt.

Bacteriën zijn onzichtbaar, dus je ziet niet hoe en waar je ze ongewild achterlaat. Óf waar een ander ze heeft achtergelaten… 

Tip: zorg dat je steeds een flesje desinfecterende handgel onder handbereik hebt, dan hoef je niet iedere keer naar toilet te rennen om je handen te wassen. Je pompt gewoon een paar druppels op je handen en wrijft ze over elkaar. Afdrogen is niet nodig, want de gel trekt meteen in je handen. Hoe handig en verantwoord.

#3. Nog laatste een tip: Houd altijd een zakdoek of je mouw (níet je hand!) voor je mond als je moet hoesten of niezen.

En een doos tissues op je bureau (of naast je bed als het al zover is), is geen overbodige luxe op dit moment.