Het Nieuwe Werken inspireert meubelfabrikanten

Publicatiedatum: 21 mei 2022 12:14:51

Het Nieuwe Werken inspireert meubelfabrikanten


Modern Working Environments oftewel de moderne werkomgeving: dat was het thema van Orgatec, de 2-jaarlijkse vakbeurs die van 23 t/m 27 oktober 2013 in Keulen plaatsvond. Was ons bijzonder opviel? Dat eigenlijk niets meer lelijk is....

Elke stand zag er meer dan gelikt uit. Een waar feest voor het oog. Ook opvallend was de wonderbaarlijke drukte in vrijwel alle stands. Maar goed, dat zegt nog niets over waar het naar toe gaat volgens onze branche. Wij zijn met twee conclusies naar huis gegaan.

1. Loungen is hot

Google maar eens op 'coolest offices': geen kantoor meer zonder loungeplek.
Je vindt weliswaar vooral nog foto's uit het buitenland (prachtige plaatjes overigens), maar dát gaat veranderen.

Ook in Nederland heeft straks ieder kantoor ten minste een of meer aangename lounge-plekken ingericht. Ga maar vast nadenken waar jullie die bank gaan neerzetten.


2. Galm is uit

Verrassend veel aandacht voor het thema akoestiek. Niets nieuws onder de zon zou je denken. Akoestiek is in onze optiek namelijk altijd al een waanzinnig belangrijk item bij de inrichting van kantoren.

Onze grootste uitdaging was ooit de metamorfose van een kerk tot kantoor. Dan leer je veel, heel veel over akoestiek kunnen wij verzekeren. Maar dat terzijde.

Aandacht voor klank en nagalm van geluid op kantoor is weer officieel hot. Verheug je op een lijst van veel nieuwe technische snufjes om de akoestiek op kantoor en vooral op die nieuwe loungeplek te optimaliseren. Want juist die combi 'akoestisch goed loungen' staat gelijk aan de invulling van werken 2.0.

Of M 007 al loungend instrueert in de volgende Bond-film? Wij laten ons graag verrassen. In ieder geval hebben we in Keulen haar mooie bureauset van Interstuhl even mogen aanraken. En we mochten even zitten in de bureaustoel die nu in de nieuwe James Bond-film Skyfall te zien is . Lovely.