Herman Miller Mirra 2

Publicatiedatum: 21 mei 2022 13:48:25

Herman Miller Mirra 2


Herman Miller Mirra 2, de opvolger van de Mirra, live te bewonderen en uit voorraad leverbaar bij KantoorArtikelen.nl

Mirra 2 is de eigentijdse opvolger van de uiterst succesvolle Herman Miller Mirra, die in 2003 in de Benelux op de markt werd gebracht Mirra is een ontwerp van Studio 7.5 en was de eerste cradle to cradle-gecertificeerde stoel ter wereld.

Omdat de manier waarop we vandaag de dag werken behoorlijk is veranderd, besloten Herman Miller en Studio 7.5 het oorspronkelijke ontwerp 10 jaar na dato (en wereldwijd meer dan 1,5 miljoen verkochte stoelen later) verder te verbeteren. De ontwerpers noemen Mirra 2 een reïncarnatie van Mirra. “Het belangrijkste DNA van het ontwerp is bewaard gebleven, maar alle unieke en positieve aspecten van het oorspronkelijke ontwerp zijn op praktisch ieder onderdeel verder ontwikkeld.”

Mirra 2 is nog duurzamer
Volgens Studio 7.5 moet elk ontwerp duurzaam zijn. “Dat bereik je alleen als je ervoor zorgt dat een ontwerp lang meegaat.” In het geval van Mirra 2 hebben zij een goed ontwerp nog beter gemaakt. “Werkelijk ieder onderdeel van de stoel is opnieuw onder de loep genomen. Daardoor is het ons gelukt om de prestaties van de stoel te verbeteren, terwijl we het gewicht met 24 procent hebben verminderd." Minder gewicht is beter voor het milieu. Logisch, want er is minder materiaal en minder energie nodig voor de productie van de stoel en dit reduceert de CO2-voetafdruk van de Mirra 2. Een lichter exemplaar maakt het bovendien een stuk makkelijker om met de stoel te bewegen. Dat is belangrijk, want gedurende de dag zijn mensen continu in beweging. Mirra 2 is een stoel die mensen kan bijhouden, die ze ondersteunt en ze actief en gefocust houdt”", aldus de ontwerpers.

Wat is oud en wat is nieuw aan de Mirra 2?

Atletische houding zoals je gewend bent van Mirra 1
Voor een ergonomische bureaustoel gelden in principe dezelfde regels als voor sportschoenen: aanpassingsvermogen en ondersteuning moeten in balans zijn om een positief effect op je gezondheid te hebben. Bij een marathon ben je, afhankelijk van de conditie, ongeveer 3 uur lang aan het rennen, terwijl je tijdens een gemiddelde werkdag 8 uur of langer aan je bureau zit. In beide gevallen zit de uitdaging in het aanpassingsvermogen van het voorwerp op het lichaam en in het verhinderen van het ontstaan van drukpunten na verloop van tijd. Tegelijkertijd is het essentieel dat de stoel, net zoals de schoenen jouw bewegingen niet belemmeren. De juiste mate van stevigheid en ondersteuning zijn belangrijk om ervoor te zorgen dat je een gezonde lichaamshouding aanneemt. Beide Mirra's voldoen aan alle regels. 

Intuïtieve bediening
Om optimaal te kunnen profiteren van je ergonomische bureaustoel moet je de stoel correct instellen. Investeren in hoogwaardig kantoormeubilair is alleen zinvol als je ook gemotiveerd bent om je omgeving aan je persoonlijke afmetingen en voorkeuren aan te passen. Daarom is de intuïtieve en eenvoudig verstelbare bediening van de Mirra behouden gebleven. Deze geeft directe feedback, zodat je zonder na te denken of de handleiding te lezen meteen weet of de instelling goed  is.

Mirra 2 ademt nog beter
De membraanzitting en geperforeerde rugleuning van het Mirra-ontwerp zorgde altijd al een temperatuurneutrale zitervaring. Bij de Mirra 2 zijn de ventilerende oppervlakten gemaximaliseerd om het thermische comfort van de stoel verder te verbeteren. Studio 7.5 heeft het frame van de stoel opnieuw ontworpen, maar ook de manier waarop het membraanmateriaal hieraan wordt bevestigd. Daardoor kon er aan de voorkant van de zitting schuimrubbervulling worden verwijderd. Dit heeft een 100% effectief membraan opgeleverd, waardoor de stoel nog beter ademt.

Butterfly Back
De uitvinding van een methode om een laag stof te verenigen met aderen van polymeer heeft geresulteerd in de Butterfly Back, een intelligente ondersteuningsstructuur. Deze hybride structuur is gemaakt voor een dynamische ondersteuning. Dit in combinatie met de nieuwe lus-rugleuning en een nieuwe onafhankelijke onderrugondersteuning, maakt de Mirra 2 exceptioneel responsief voor zelfs de kleinste bewegingen. Studio 7.5 vergelijkt dit met de gevoeligheid en precisie van hifi-apparatuur van hoge kwaliteit. Het resultaat van deze innovaties is een nieuw niveau in het aanpassingsvermogen en ondersteuning bij microbewegingen.
De bekleding van de Butterfly Back™ heeft een omgekeerde ratio van openingen ten opzichte van de ondersteuningstructuur, waardoor de rugleuning beter ademt. De bovenlaag bestaat uit materiaal dat ook wordt gebruikt voor functionele kleding en dat de vorming van warmte en vocht verhindert.

Harmonic Tilt
De Harmonic Tilt™ van de Mirra is nu nog vloeiender. We weten dat souplesse bij het zitten de bloedsomloop ten goede komt en essentieel is voor een inherente notie van comfort. Het nieuwe bewegingsmechaniek volgt de bewegingen van het lichaam nog nauwkeuriger; het reageert zelfs op de subtielste verplaatsing van het lichaamsgewicht. Daardoor verloopt constante beweging onbelemmerd en volledig natuurlijk, en heb jij als gebruiker het gevoel van gewichtsloosheid.

Bekijk hier het filmpje over de nieuwe Herman Miller Mirra 2 en oordeel zelf!