Helweek, doe jij mee?

Publicatiedatum: 22 mei 2022 14:29:52

Helweek, doe jij mee?


Helweek klinkt een beetje creepy en dat is het misschien ook wel. Aan de andere kant: de bedenker, Erik Betrand Larssen, belooft je wel dat je leven voorgoed verandert na die 7 dagen hel, in positieve zin natuurlijk. De Nationale Helweek begin 19 januari a.s. Ben jij in je eentje of samen met collega’s van de partij? Lees snel verder als je wilt weten wat het je kan opleveren.

19 januari a.s. is het wereldwijd Blue Monday, de meest depressieve dag van het jaar voor velen; de eerste goede voornemens zijn al verwaterd, je bankrekening is leeg na de feestdagen in december en het weer zit hoogstwaarschijnlijk ook niet mee. Dit jaar is Blue Monday in Nederland ook de start van de Nationale Helweek. Helweek? Ja, 1 week ‘hel’, die je de rest van je leven niet meer vergeet. Een schrale troost of juist een supermotivatie: met jou zijn er velen in Nederland die meedoen aan de Nationale Helweek, alleen of samen met collega’s, vrienden of familie. Waarom zou jij ook mee moeten doen?

Wat zijn jouw goede voornemens voor dit jaar?
Minder uren aan je bureau vastgeplakt zitten?
Voor jezelf beginnen?
Gezonder eten?
Stoppen met roken?
Afvallen (cliché!)?
Beter samenwerken?
Meer aandacht voor alles wat écht belangrijk is?

De helweek gaat je helpen deze goede voornemens in daden om te zetten: 7 dagen die je leven veranderen! Althans dat belooft de Noorse coach en trainer Erik Betrand Larssen. Een helweek is zijn mental training methode, gebaseerd op de helweek uit het leger en komt het neer op 7 dagen afzien, 7 dagen jezelf uitdagen en leren van wat je allemaal tegenkomt.
Een week dus, waarin je jezelf tot het uiterste drijft, waarin je je overvolle to do-lijst nu eindelijk eens afwerkt. Maar ook een week waarin je goed voor jezelf zorgt; je gaat elke dag sporten, je gaat gezond eten, je gaat je concentreren op je taken en laat je niet (meer) afleiden. Dat betekent onder meer: overdag geen privé-contacten, dus ook geen social media. 's Avonds geen tv kijken, dus niet oeverloos zappen tot laat in de avond. Elke dag van de helweek begint om 5.00 uur 's ochtends (slik) en eindigt om 22.00 uur 's avonds. Dat zijn de belangrijkste punten, hoewel het lijstje van Gouden Regels van Bertrand Larssen nog wel wat langer is.

Wat levert die helweek je op?
Na één week heb je jouw doelen en prioriteiten helder, heb je een begin gemaakt met nieuwe, betere gewoontes en heb je je to-do lijst weggewerkt. Resultaten die je motiveren om door te gaan en de veranderingen vast te houden.
Mmmm, klinkt veelbelovend en ook wel aanlokkelijk. Ben jij van de partij?

Als je meer wilt weten over de Nationale Helweek, surf dan even naar hun website. Er worden ook allerlei activiteiten in het land georganiseerd, waaraan je mee kunt doen. Op deze site vind je overigens ook meer informatie over het bijbehorende boek ‘Helweek’ van Erik Bertrand Larssen.

Als jij een helweek gaat doen, dan wensen wij je nu al heel veel succes en doorzettingsvermogen!

P.S. Bekijk hier het filmpje waarin Erik Bertrand Larssen kort uitlegt hoe helweek jou leven kan veranderen.