Gezonde pepernoten

Publicatiedatum: 22 mei 2022 14:27:41

Gezonde pepernoten


Pepernoten, pepernoten, pepernoten, pepernoten! Ze mogen weer iedere dag op tafel, want Sinterklaas is in het land. Wordt er bij jouw op kantoor ook volop gestrooid met Sinterklaas-goodies en wil je niet iedere keer nee zeggen met het oog op je lijn (en gezondheid)? Dan hebben wij hier een supermakkelijk en snel recept voor suikervrije pepernoten voor je. Kun je gewoon je eigen potje op je bureau zetten en hoef je niet steeds de reguliere caloriebommetjes af te slaan. Delen met collega’s mag natuurlijk ook, maar dan moet je de ingrediënten qua hoeveelheden wel wat opschroeven.

Wat heb je nodig voor deze overheerlijke suikervrije pepernoten?

- het eigeel van 2 (biologische) eieren
- 5 eetlepels kokosolie
- 8 verse dadels (als je gedroogde dadels gebruikt, moet je ze van tevoren 4 uur in water laten weken)
- 200 gr volkoren speltmeel
- 2 theelepels (wijnsteen) bakpoeder
- 5 theelepels koekkruiden
- 1 theelepel kaneel
- 1 theelepel vanille essence
- en een snufje zout

Bereiding stap voor stap

1. Verwarm de oven voor op 175 graden.

2. Doe alle ingrediënten bij elkaar in een grote kom en mix dit goed door elkaar; je kunt hiervoor een staafmixer gebruiker. Als het niet smeuïg genoeg is, voeg je een beetje kokosolie toe.  

3. Maak kleine bolletjes van het beslag; allemaal even groot (anders verbranden de kleintjes, terwijl de grote nog niet gaar zijn). Druk de bolletje een beeje plat en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.

4. Schuif de bakplaat in de oven en bak de suikervrije pepernoten in 25 tot 30 minuten af.

 

Warm zijn ze natuurlijk het allerlekkerst, maar je kunt de pepernoten heel goed een paar dagen bewaren in een afgesloten blik of trommel. Veel succes en smakelijk!