Een kijkje bij Heineken New York City

Publicatiedatum: 21 mei 2022 14:10:18

Een kijkje bij Heineken New York City


Over smaak valt niet te twisten. Of je nu wel of niet van Heineken houdt, ons Nederlandse biermerk is wereldwijd bekend en dat draagt hoe dan ook (een beetje) bij aan onze nationale trots. In 2012 opende Heineken zijn nieuwe Amerikaanse hoofdkantoor op Park Avenue in New York City. En dat is een kijkje waard!

Een van de eye-catchers zijn zonder twijfel de te gekke muren in de lifthal, gemaakt van 3.000 Heineken-bierflesjes. Natuurlijk briljant verlicht.

Dat de kleuren groen en rood (de ster in het logo!) de boventoon voeren in dit New Yorkse kantoor zal niemand verbazen.
Het Amerikaanse TSC Design tekende voor het interieurontwerp en leverde fantastisch werk.

Het pand zelf werd ontworpen door architectenbureau Mancini Duffy. Hun opdracht was het een open werkplek te creëren, die het gevoel van samenwerking onderstreept.

Het resultaat: een mooie moderne kantoortuin, afgewisseld met diverse kleine lounge-hoeken voor spontane overlegmomenten.
Om maximaal te profiteren van de natuurlijk lichtinval werd gekozen voor glazen wanden voor de 6 vergaderruimtes en een enkele individuele werkkamer. Allemaal gelokaliseerd rondom het hart van het kantoor: de centrale lounge, uitgerust met full-service Heineken-bar. Drie keer raden waar het team in New York ‘after-hours’ te vinden is…

Kijk en oordeel zelf. We like.