De beste inpaktips

Publicatiedatum: 18 mei 2022 17:29:25

De beste inpaktips


Grote pakjes, kleine pakjes: hoe komen ze zonder brokstukken bij de ontvanger? Oftewel: hoe kies ik het juiste verpakkingsmateriaal ? In deze blog vind je de beste inpaktips (óók handig buiten de feestdagen voor het veilig versturen van allerhande poststukken).


Sinterklaas is in het land is en er wordt weer volop geshopt en ingepakt. Hoogste tijd om extra verpakkingsmateriaal in te slaan! Grote pakjes, kleine pakjes, ze moeten allemaal het transport van de shop naar de blij ontvanger zonder brokstukken overleven. Hoe krijg je dit voor elkaar? Om je te helpen, hebben wij hier de handigste en belangrijkste verpakkingsmaterialen en -hulpmiddelen voor je op een rij gezet. Verpakken & verzenden: zó pak je dat aan.

Stap 1 – inpakken

De pret begint natuurlijk allemaal met het inpakken. Heel traditioneel gebruik je hiervoor mooi (in)pak- of geschenkpapier (verkrijgbaar op kleine en grote rollen ) of je kiest voor doorzichtige cadeaufolie , ook leuk.
Wil je dat het cadeau (of ieder ander artikel dat je moet verpakken voor transport) niet kreukt of beschadigd, dan kun je het eerst inwikkelen in zijdepapier . Let op: voor breekbare spullen biedt zijdepapier niet genoeg bescherming. We raden je aan om luchtkussenfolie te gebruiken om breekbare cadeaus extra goed te beschermen.

Trouwens, als je meer producten samen in één zakje wilt verpakken, dan is gripseal misschien wel een goed idee; dit zijn transparante, hersluitbare kunststof zakjes in verschillende formaten, voorzien van meestal drie schrijfvlakken. Alles wat bij elkaar hoort, bied je aan in 1 zakje, dat je natuurlijk altijd nog een keer apart kunt inpakken in een leuke cadeauverpakking (met of zonder cadeaulint).

Niet vergeten: voor het grote inpakken heb je natuurlijk altijd genoeg plakband of tape nodig en een of meer scherpe scharen!

Stap 2 – klaarmaken voor transport

Okay, het cadeau is nu ingepakt. What’s next?
Als je het zelf moet transporten of per post of koerier moet versturen, dan is het zaak dat je de juiste transportverpakking kiest. Met juiste verpakking bedoelen we een doos, envelop of koker, die jouw cadeau of product goed beschermd tijdens de reis, zodat er niets mee gebeurt en onbeschadigd op de plaats van bestemming aankomt.
Is je cadeau breekbaar, kies dan voor een extra stevige verpakking. Tip: plak een sticker ‘fragile’ op je pakket om iedereen tijdens het transport er nog eens extra op te attenderen, dat de spullen in dit pakje breekbaar zijn of tape hiermee het hele pakket dicht.

Je kunt voor de verpakking kiezen uit:

- transportdozen, verzenddozen of postpakketdozen in alle soorten en maten

- of verzendenveloppen, verzendhoezen, verzendkokers , foamkraft enveloppen, luchtkussenenveloppen, monsterzakken, golfkarton enveloppen of kraftpapier enveloppen, ook verkrijgbaar in alle soorten, maten, materialen en kleuren.

Tot slot: vulmateriaal is absoluut onmisbaar als je cadeau niet exact in de door jou gekozen verpakking past. Hiermee vul je het pakket helemaal op, zodat het artikel tijdens het transport niet gaat schuiven. Bovendien is het vulmateriaal nog een keer een extra bescherming voor kwetsbare cadeaus.

Zo, nu kan er eigenlijk niets meer misgaan. Veel succes met inpakken de komende tijd!