De 5 grootste irritaties op de werkvloer

Publicatiedatum: 22 mei 2022 13:42:55

De 5 grootste irritaties op de werkvloer


Naast ronduit smerige koffie heeft slecht eten op kantoor samen met irritant gedrag van etende collega’s een plaats bemachtigd op de lijst van grootste irritaties op het werk. Intermediair deed onderzoek naar ergenissen op de Nederlandse werkvloer. Hieruit blijkt dat de respondenten zich onder meer mateloos ergeren aan eten op het werk. Je lunch kan volgens het onderzoek flink worden vergald door deze volgende 5 kwellingen.

 

1. Vies kantinevoedsel

Grote cateraars bieden in bedrijfskantines soms gerechten aan, die je thuis waarschijnlijk nooit zou eten: ongezond, saai en niet echt smakelijk. Volgens het Intermediair-onderzoek vindt bijna de helft van alle Nederlandse medewerkers het eten in de kantine ronduit slecht. Ze klagen vooral over de smaak, de beperkte variatie en de prijs. Een kleine meerderheid (53%) is wel tevreden over het aanbod.


2. Belachelijke prijzen

Het broodtrommeltje is weer helemaal hot; lang leve de crisis. Want de prijzen in de kantine liegen er vaak niet om. Sterker nog, volgens het CBS wisten de bedrijfskantines in Nederland hun prijzen in drie jaar tijd met een kwart te verhogen. Voor veel werknemers is de vaak hoge prijs dan ook een reden om zelf een boterhammetje van thuis mee te nemen of even iets lekker te halen bij de buurtsuper; zelfs dat laatste is meestal een goedkoper alternatief dan een eenvoudige lunch in de kantine.


3. Slurpende en smakkende collega’s

Eetgeluiden behoren niet tot de meest geliefde klanken ter wereld; voor niemand. Het is dan ook niet zo raar als je je stoort (understatement!) aan het slurpende geluid als je collega een sappig peertje verorberd, hete thee naar binnen slobbert of een pizza naar binnen werkt. Een kauwgom-kauwende collega die je iets probeert uit te leggen, kan een aanslag op je concentratie zijn.
 

4. Prak-tiserend

Er zijn bedrijven, waar medewerkers hun prakje van thuis meenemen en dat voor de lunch lekker opwarmen. Je voelt ‘m al aankomen: bij gebrek aan een hele goede afzuiging lekt de geur van opgewarmde stamppot, broccoli, maccaroni of vis de hele middag door de kantoorgangen. Overigens ook een grote ergernis van veel mensen: collega's die elkaars eten uit de koelkast stelen.


5. Praten met volle mond

Een onaangename ervaring voor bijna iedereen: de collega die met volle mond maar blijft praten en praten… Imagine? En wat dacht je van telefoneren en eten tegelijk?

 

Smakelijk eten!

P.S. Tijdens de verkiezing van Het Leukste Kantoor in 2012 ontdekten wij overigens zelf, dat collega’s zich ontzettend ergeren als vieze koffiekopjes niet worden opgeruimd of als koffiekringen op bureau niet even worden schoongemaakt.

 

Waar erger jij je aan tijdens of over de lunch op je werk? Deel jouw irritatie(s) met ons op Facebook!