Creatiever aan een rommelig bureau

Publicatiedatum: 26 mei 2022 14:38:01

Creatiever aan een rommelig bureau


Goed nieuws voor alle sloddervossen onder ons... Want wist je dat je creatiever bent aan een rommelig bureau? Ontdek in deze blog waarom dat zo is.
 

Gewetensvraag: hoe ziet jouw bureau er op dit moment uit? Keurig opgeruimd of is het een rommeltje? Als dat laatste het geval is: geen zorgen! Het staat misschien niet zo netjes, maar Amerikaanse wetenschappers hebben aangetoond dat je creatiever bent aan een onopgeruimd bureau.

Je bureau verraadt wie je bent; iedereen creëert uiteindelijk een werkplek die zijn of haar karakter weerspiegelt. Uit onderzoek van de Universiteit van Minnesota blijkt, dat je vindingrijker bent als je aan een ongeorganiseerd bureau zit.

Blijkbaar stimuleert een rommelige werkruimte tot het bedenken van inventievere en meer bruikbare ideeën. Menig werkgever zou dit in z’n oren moeten knopen, want als er iets is waar veel bedrijven behoefte aan hebben, dan is het wel creativiteit.

Goed gedrag
Terwijl een rommelig kantoor de creativiteit van medewerkers stimuleert, leidt een opgeruimde werkplek volgens de onderzoekers tot meer verantwoordelijkheidsgevoel en gulheid, maar bijvoorbeeld ook tot gezondere eetgewoontes. Een geordende omgeving zorgt er meestal voor dat mensen minder risico nemen en eerder voor het bekende kiezen.

Volgens de wetenschappers inspireren rommelige werkplekken mensen juist om oude tradities los te laten. En dit leidt vaak tot nieuwe inzichten. Chaos betekent dus niet per se het ontbreken van overzicht…

Is het op jouw bureau écht een zooitje, dan hebben wij hier nog een paar tips voor je om de wanorde in goede banen te leiden.

Albert Einstein
Tot slot een bekend en interessant citaat van Nobelprijswinnaar Albert Einstein om eens over na te denken: “Als een rommelig bureau staat voor een rommelige geest, waar staat een leeg bureau dan voor?”

Op de foto's een paar voorbeelden van creatieve geesten en hun rommelige bureau: 
1. Het bureau van de oprichter en CEO van Foursquare Dennis Crowley (foto: Complex).
2. Mark (Facebook) Zuckerberg aan zijn bureau (foto: Tiphereth).
3. De werkplek van Max Levchin, mede-oprichter van PayPal (foto: Complex).
4. Steve Jobs van Apple (foto: Time Magazine).
5. Nobelprijswinnaar Albert Einstein aan zijn rommelige bureau (foto: Stefan.com.au)

P.S. Leestip
Misschien vind je deze blog ook wel interessant: Waarom een rommelig werkplek juist goed is