Coca Cola: een rood merk met een groen hart

Publicatiedatum: 22 mei 2022 11:26:31

Coca Cola: een rood merk met een groen hart


In mei 2014 verhuisden zo'n 300 medewerkers naar het nieuwe hoofdkantoor van Coca Cola in London en dat is een lust voor het oog. Laat je inspireren...

Ruim 6.000 m2 telt het prachtige historische pand uit 1920, waar de 300 medewerkers van Coca Cola London zich sinds mei 2014 naar alle waarschijnlijkheid meer dan thuisvoelen. Het nieuwe hoofdkantoor is een lust voor het oog. Het hele gebouw ademt simpelweg Coca Cola. De frisdrankgigant heeft sinds de oprichting van de allereerste fabriek in 1894 een erfgoed van wereldfaam opgebouwd. Er bestaan dan ook meer genoeg iconische Coca Cola memorabilia om een heel museum te vullen; een deel daarvan is terug te vinden in het Britse hoofdkantoor, waaronder zelfs een paar unica uit de Amerikaanse archieven.

De creatievelingen van architectenbureau MoreySmith tekenden voor het design van Coca Cola UK Headquarters en wat ons betreft hebben ze fantastisch werk geleverd. Duurzaamheid stond bij het ontwerp centraal. Coca Cola is weliswaar een rood merk (puur qua kleur), maar heeft een groen hart en dat is in dit nieuwe onderkomen op alle mogelijke fronten uitgevoerd. Een ander mooi voorbeeld waaruit het bewustzijn van Coca Cola voor het milieu blijkt, is de Navy Chair; een fantastische duurzaame designstoel, gemaakt van 111 Coca Cola PET-flesjes. Maar dat terzijde.

Als je als bezoeker de lobby van Coca Cola binnenwandelt, springt meteen een uniek kunstwerk in het oog. De Britse kunstenaar en ontwerper Stuart Haygarth maakte speciaal in opdracht dit komeetvormige object van bijna 6,5 meter hoog, bestaande uit ruim 80.000 ‘ijsblokjes’ (van kunststof uiteraard) en LED-verlicht. Echt een waanzinnig kunstwerk.

Trouwens, álle LED-lampen in het pand wordt gevoed met energie, afkomstig van de zonnepanelen op het dakterras. En ja, ook al regent het vaak in London, de keren dat de zon schijnt, vinden de Coca Cola-medewerkers het heerlijk om hun meetings op het dak te houden; overleggen, brainstormen en tegelijkertijd genieten en geïnspireerd worden door  het geweldige uitzicht op de skyline van London. Zucht, zouden wij ook wel willen…

 
#inspiratie
 

COCA-COLA, London
Designed by: MoreySmith
Foto’s © Nikhilesh Haval/MoreySmith