0 Vergelijken
  • Persoonlijk advies op werkdagen van 8:30 tot 17:00
  • Door klanten beoordeeld met een 8.9
  • Gratis verzending vanaf € 65 (excl. btw)
Checklist postkamer inrichten: dit heb je nodig
06 feb 2020

Checklist postkamer inrichten: dit heb je nodig

De postkamer: dé plek op kantoor waar álles ligt wat je nodig hebt om brieven en pakketten te versturen. Postkamer klinkt misschien wat ouderwets, maar het is een term die nog steeds veelvuldig wordt gebruikt. Welke spullen heb je allemaal nodig als je een postkamer gaat inrichten? Wij hebben een checklist voor je gemaakt.

Hoe richt ik een postkamer in?
Het antwoord op die vraag hangt in de eerste plaats af van de grootte van jouw postkamer. Verstuur je af en toe een brief? Of moeten er regelmatig grote hoeveelheden mailings en misschien ook pakketten de deur uit? Wij zetten de belangrijkste inrichtingselementen en hulpmiddelen voor jouw postkamer voor je op een rij. Je kunt dan zelf gemakkelijk afvinken wat je wel en niet nodig hebt:
 

1. Briefwegers en pakketwegers

Een goede briefweger, brievenweegschaal of postweegschaal is essentieel, vooral als je niet te veel wilt betalen voor je brief of pakket.


2. Postzegels

Als je heel veel post verstuurt, dan is een frankeermachine zeker een goede investering. Zolang je daar niet aan toe bent, gebruik je gewoon postzegels. Je zult het wellicht niet geloven, maar wist je dat postzegels één van de meest verkochte artikelen in onze shop zijn…?!


3. Telvingers

Brieven tellen? Dat gaat extra snel en gemakkelijk met een zogenaamde ‘telvinger’ (hier kun je trouwens ook heel rap bankbiljetten mee tellen). Een telvinger is een rubberen vingerhoedje met nopjes, waarmee tellen van papier een fluitje van een cent is.


4. Elastiekjes en couponbanden

Onmisbaar om stapels enveloppen te bundelen! Ter informatie: couponbanden zijn die dikke elastieken (die de postbode altijd in grote hoeveelheden om het stuur van zijn of haar fiets heeft hangen).


5. Scharen

Een postkamer zonder schaar is als een vis zonder water… Neem een kijkje in ons uitgebreide assortiment scharen


6. Paperclips, papierklemmen en vouwhoekjes


Ook dit zijn klassieke kantoorartikelen die niet in de postkamer (of op je bureau) mogen ontbreken. 


7. Machines voor de postkamer

De belangrijkste inrichting voor de grote professionele postkamer zijn de speciale postkamermachines. Slimme vouwmachines zijn misschien wel de allerbelangrijkste. Vouwmachines helpen je jouw poststukken snel en perfect te vouwen en klaar te maken voor verzending. De voordelen liggen voor de hand: je bespaart kostbare tijd en reduceert kosten. Duik hier in de wereld van de vouwmachines, zodat jij weet welke machine voor jou de beste is. Hier vind je overigens ook meer informatie over couverteermachines, die niet alleen het papier vouwen, maar ook de enveloppen vullen en sluiten.

En moeten er veel adresetiketten worden geprint? Denk dan ook eens aan de aanschaf van een labelprinter


8. Trouwens: briefopeners (al dan niet machinaal) kunnen ook erg handig zijn in de postkamer.  

9. En natuurlijk: enveloppen! Heb je moeite met het kiezen van de juiste envelop? In deze blog maken we je wegwijs in de wereld van enveloppen >>


Tot slot: lees hier ook al onze handige en vooral praktische tips over het verpakken en verzenden van jouw poststukken!