Checklist poetsspullen voor op kantoor

Publicatiedatum: 18 mei 2022 17:21:34

Checklist poetsspullen voor op kantoor


Een fris en hygiënisch schoon kantoor vraagt om de juiste voorraad schoonmaakmiddelen, of je het nu zelf doet of door een professional laat doen. Wij hebben een checklist met essentiële poetsspullen voor je gemaakt, zodat je zeker weet dat je altijd alles in huis hebt.

Niets zo fijnals werken in een frisse en hygiënisch schone, dus gezonde kantooromgeving.

Je kunt hiervoor een professional inhuren, zodat jij je nergens druk om hoeft te maken en je 100% op je werk kunt concentreren.

Maar misschien doe je het liever zelf. Dat is geen enkel probleem zolang je maar de discipline opbrengt om je kantoor echt goed (hygiënisch) schoon te houden. Hier vind je alvast tips voor een schoon kantoor .

Wat verder belangrijk is, is dat je altijd alle essentiële poetsspullen in huis hebt. Daarom hebben wij een checklist voor je gemaakt.

Checklist poetsspullen voor op kantoor

Dit is een lijst van absolute basic must-haves als het gaat om het schoonhouden van je kantoor .

Je zult het zelf zien: een aantal spullen schaf je eenmalig aan, de rest moet je gewoon altijd op voorraad hebben.

1. Stofzuiger en bijbehorende stofzuigerzakken

2.Bezem

3. Stoffer en blik

4. Mop

5. Emmer

6. Spons

7. Schoonmaakdoekjes en keukenrol

8. Afwasborstel

9. Afvalzakken

10. Diverse reinigingsmiddelen : afwasmiddel (is overigens ook een prima alternatief voor allesreiniger!), vaatwastabletten als je een vaatwasser hebt, allesreiniger, schoonmaakazijn, toiletreiniger of dikke bleek, glasreiniger, ontstopper, eventueel speciale vloerreiniger en natuurlijk beeldscherm- en toetsenbordreiniger in sprayvorm of de doekjesvariant

11. Latex (wegwerp)handschoenen (let even goed op dat je de goede maat of maten bestelt)

12. Plumeau (om af te stoffen en grotere stofnesten gemakkelijk te verwijderen; dit kan overigens ook met de stofzuiger, dat is wellicht nog efficiënter)

13. Schoonmaakwagen of –mand; dit is niet per se een must-have maar kan wel een uitermate handig hulpmiddel zijn

Met deze schoonmaakmiddelen in huis ben je verzekerd van een hygiënisch schone, frissen en gezonde werkomgeving.

De enige vraag luidt nu nog: wie maakt wat schoon en hoe vaak?
Als je van huis uit werkt, dan moge het antwoord duidelijk zijn. En dit geldt ook als je in je eentje op kantoor zit. Maar heb je collega’s, dan kunnen de taken worden verdeeld. Maak samen een schema waarin duidelijk staat wie wat wanneer doet. Spreek ook af wie verantwoordelijk is voor de voorraad. Niets zo balen als je lekker wilt gaan poetsen en de schoonmaakdoekjes en de allesreiniger zijn op.