Bespaar tijd en geld met een vouwmachine

Publicatiedatum: 20 mei 2022 15:05:29

Bespaar tijd en geld met een vouwmachine


Een vouwmachine helpt je om jouw poststukken snel en perfect te vouwen en klaar te maken voor verzending. Hiermee bespaar je tijd én geld. Duik mee in de wereld van de vouwmachine en ontdek welke machine jij nodig hebt.

Je denkt misschien dat in de huidige tijd van digitale communicatie nauwelijks nog iemand ouderwets post verstuurt. Niets is minder waar. Er zijn talloze bedrijven, waar iedere dag nog steeds meer of minder fysieke post de deur uit gaat.

Als het om grote aantallen gaat, dan is het superhandig om een slimme vouwmachine in huis (of beter gezegd in de postkamer van jouw bedrijf te hebben) te hebben. Want daarmee bespaar je tijd én geld. Maar dat is nog niet alles. Ontdek hieronder alles wat je moet weten over vouwmachines.

Scherper, mooier en rechter

Vouwmachines voor kantoorgebruik zijn machine die documenten op A4-formaat vouwen.
Zo’n apparaat verdient zichzelf al snel terug, omdat je niet meer zelf uren staat te vouwen.
Bovendien zijn de vouwen scherper, mooier en vooral rechter.
En als je wilt dat jouw post er professioneel uitziet, dan is dit een must.

Hoe werkt een vouwmachine voor kantoorgebruik?

Je legt een stapel fakturen, brieven, mailings, brochures, flyers in de vouwmachine en aan de andere kant komen ze er in de vouw van jouw voorkeur* uit.

Daarna moet je ze wel nog zelf handmatig in een envelop schuiven (tenzij je een slimme couverteermachine hebt, die dit voor je doet).

Er bestaan overigens ook vouwmachines voor kantoorgebruik die documenten op A3-formaat aankunnen.

*Soorten vouwen

Er zijn diverse vouwmachines die op verschillende manieren kunnen vouwen; in kantoorartikelenland worden dat vouwschema’s genoemd. Iedere soort vouw correspondeert met een bepaald formaat envelop .

Couverteermachine: papieren vouwen, enveloppen vullen én sluiten

Verwerk je iedere maand honderden poststukken, dan is een couverteermachine een verstandige en slimme investering.

Een courverteermachine vouwt namelijk niet alleen, maar stopt je documenten ook automatisch in de envelop én sluit die envelop. Een couverteermachine wordt daarom ook wel een enveloppen vul- en sluitmachine genoemd. V

oor deze machines heb je wel speciale enveloppen nodig die geschikt zijn voor couverteermachines.

Een couverteermachine is al vanaf 500 poststukken per maand rendabel.


Vouwmachines voor grootformaat (A0)

Vouwmachines voor grootformaat vouwen grote tekeningen en andere grote vellen razendsnel, feilloos en haarscherp. Dit gaat gemiddeld zes keer sneller dan wanneer je dit handmatig doet. Bovendien kun je grootformaat vellen nooit zelf zo perfect vouwen als een speciaal hiervoor gebouwde machine. Bij 5 vouwen per dag, heb je de vouwmachine in 36 maanden terugverdiend.


Samengevat: waarom zou je een vouwmachine aanschaffen?

• Bespaart kostbare tijd en reduceert kosten.

• De vouwen zijn scherper, mooier en vooral rechter.

• Verschillende vouwschema’s mogelijk.

• Een handige teller houdt het aantal gevouwen documenten voor je bij.


Bel of mail ons gerust als je hulp nodig hebt

Vind je het lastig om de beste vouwmachine te kiezen die past bij jouw vraag? Geen probleem! Bel (045/52 29 311) of mail ons ( info@kantoorartikelen.nl) gerust. Wij helpen je heel graag persoonlijk verder.

Blog: Checklist: wat mag niet ontbreken in de postkamer?

De postkamer: dé plek op kantoor waar álles ligt wat je nodig hebt om brieven en pakketten te versturen. Postkamer klinkt misschien wat ouderwets, maar het is een term die nog steeds veelvuldig wordt gebruikt. Welke spullen heb je allemaal nodig als je een postkamer gaat inrichten?