Alles over insteekmappen en insteekhoezen

Publicatiedatum: 21 mei 2022 10:37:14

Alles over insteekmappen en insteekhoezen


Wil je een losse papieren of documenten bewaren zonder ze te perforeren? Dan is een insteekmap of insteekhoes de ideale oplossing. Je kunt kiezen uit 3 verschillende modellen in allerlei kleuren, diktes en materialen. Ontdek er alles over in deze blog.

Het grootste voordeel van insteekmappen is dat je je papieren niet hoeft te nieten of te perforeren om ze op te bergen.

Je steekt de papieren namelijk makkelijk in de map of hoes en je haalt ze er ook net zo makkelijk weer eruit. Je kunt de inhoud dan ook heel snel en eenvoudig aanpassen. Tip: plak een sticker op de insteekhoes, zodat je in één oogopslag ziet wat erin zit of hoort.

Insteekmappen of -hoezen zijn dus ideaal voor het bij elkaar bewaren of meenemen van losse documenten. Zo raak je nooit meer iets kwijt. Bovendien kun je je de documenten ook gemakkelijk sorteren met een setje insteekmappen.

Je kunt kiezen uit de volgende soorten insteekmappen:

1. Showtassen (insteekmap met perforatie)

Insteekmap met perforatie / Showtas

Een showtas heeft aan één zijde een perforatiestrook (met 4, 11 of 23 gaten), zodat je hem gemakkelijk in een ordner, een klapper of een ringband of een soortgelijk opbergmechanisme kunt opbergen.

Let wel op dat je kiest voor de juiste perforatiestrook (dus dat je genoeg perforatiegaatjes hebt; liever te veel dan te weinig!).

Showtassen zijn geschikt voor alle denkbare toepassingen.

Je vindt bij ons showtassen voor papieren op A4-formaat,
maar we hebben ook uitvoeringen met een harmonicavouw voor extra dikke stapels papier,
voor visitekaartjes,
dia's,
DVD’s of CD’s etc.

2. L-model insteekmappen A4 of A5

Insteekmap L-model A4 formaat

Wij helpen je graag verder

L-mappen zijn insteekhoezen zonder perforatie en met een opening aan een korte bovenzijde en aan de lange rechterzijde (vandaar de benaming L).

Op die manier kun je documenten snel in en uit de map halen. Vooral tijdens een presentatie of tijdens meetings kan dit extra handig zijn.

L-mappen zijn verkrijgbaar in veel verschillende kleuren, materialen en diktes.

3. U-mappen

Insteekmap U-model A4 formaat

U-mappen zijn voorzien van één opening aan een korte bovenzijde.

Als je absoluut niet het risico wilt lopen dat er papieren uit je map glijden, dan is de U-map de meest veilige oplossing. Je kunt kiezen uit de volgende maten:

  • A4
  • A5
  • A6
  • A7

4. Magnetische insteekmappen

Magnetische insteekmappen

Magnetische insteekmappen zijn super handig voor het gebruik op magneethoudende ondergronden, zoals whiteborden, stalen deuren, rekken en kasten. Ze zijn verkrijgbaar in de volgende maten:

  • A1
  • A2
  • A3
  • A4
  • A5

Je kunt kiezen uit 8 verschillende kleuren: zwart, wit, rood, groen, blauw, geel, oranje of grijs.


Showtassen, L-mappen en U-mappen zijn verkrijgbaar in een generfde sinaasappelachtige structuur of in een glasheldere uitvoering.
De meest gebruikte materialen zijn PP (polypropyleen) en PVC. Maar kartonnen insteekmappen zijn tegenwoordig ook bijzonder populair met het oog op duurzaamheid.

Je vindt in onze shop insteekmappen in talloze maten en materialen. WIJ hopen dat jouw ideale insteekhoes ertussen staat. En vind je hem niet? Dan aarzel niet en bel of mail ons gerust, want wij gaan heel graag samen met jou op zoek naar de perfecte map.

Klantenservice: +31 (0) 45 - 52 29 311 of info@kantoorartikelen.nl