5 tips tegen verkoudheid

Publicatiedatum: 22 mei 2022 17:49:35

5 tips tegen verkoudheid


Kijk eens om je heen, hoeveel snotterende collega’s lopen er al rond? Ieder jaar kort nadat de scholen weer zijn begonnen, is het prijs. Een verkoudheidsvirus kun je helaas niet uit de weg gaan, maar je kunt wel deze tips in je oren knopen om je kansen op een verkoudheid in te verkleinen.

1. Zeg nee tegen stress!

Hoe druk het op je werk ook is, laat je niet gek maken en zorg dat je rustig blijft. Als je gaat stressen, dan krijgt je afweersysteem een flinke knauw en wordt je weerstand minder. Dat is precies het moment waarop het verkoudheidsvirus zijn slag slaat. Verkoudheid is een infectie die toeslaat op het moment dat jouw weerstand laag is. Dus, stop met stressen! Trouwens, door stress lig je ’s nachts vaak ook nog eens schaapjes te tellen en slecht slapen doet je weerstand ook geen goed!

2. Beweeg meer!

Als er infecties in je lichaam broeden, dan is meer bewegen één van de oplossingen. Als je beweegt, komt er namelijk endorfine vrij in je lichaam en dat zorgt ervoor dat je weerstand sterker wordt. De adrenalinekick die je krijgt van sporten, zorgt bovendien voor een positieve boost, die een eventueel verkoudheidsvirus kan onderdrukken. Lees ook deze tips hoe je meer kunt bewegen op kantoor

3. Eet gezond!

Gezond eten is natuurlijk altijd belangrijk, maar helemaal als verkoudheidsvirussen de kop opsteken. Veel water drinken, helpt om je lichaam te reinigen en hydrateren. Zorg bovendien dat je meer dan voldoende vitamines binnenkrijgt; met name in groenten zitten vitamines die sluimerende infecties heel goed te lijf kunnen gaan. Je kunt ook rauwe groentes meenemen als gezonde snack tussendoor op kantoor. Hier vind je de 10 gezondste snacks voor op kantoor.

4. Kleed je warm aan als je naar buiten gaat.

Vooral temperatuurwisselingen tussen binnen en buiten, waar je automatisch aan wordt blootgesteld in de herfst en winter, kunnen je vatbaar maken voor een verkoudheid als je weerstand al aan de lage kant is. Bescherm je lichaam hier goed tegen en kleed je warm genoeg aan als je naar buiten gaat. Vergeet vooral in de winter niet om je keel en oren altijd goed te bedekken.

5. Was eens vaker je handen!

Was een keer vaker je handen! Virussen verspreiden zich namelijk via mensen. Houd daarom ook altijd een zakdoek of je mouw (níet je hand) voor je mond als je moet hoesten of niezen. Verkoudheid is nou eenmaal superbesmettelijk! Het is weliswaar een onschuldige ziekte, maar wel hinderlijk en je kunt je er behoorlijk beroerd door voelen, dus als je die schrale neus, dat 50 keer niezen per minuut en die keelpijn met deze eenvoudige tips kunt voorkomen, dan is dat toch een bonus, vind je niet?Foto © CC Allan Foster