10 Rare tips voor het vinden van een baan

Publicatiedatum: 28 mei 2022 10:00:37

10 Rare tips voor het vinden van een baan


‘Think outside the box’, ook of juist vooral als je op zoek bent naar dé baan van jouw dromen. Michael Rijken, CEO bij ricru.com, verklapt werkzoekend Nederland in deze gastblog 10 rare tips voor het vinden van een baan. Laat je verrassen, want ze zijn meer dan raar!

Droombanen liggen niet per se voor het oprapen. En hoewel de arbeidsmarkt alweer aardig aantrekt, heb jij absoluut een streepje voor als je uitblinkt in creativiteit in jouw zoektocht naar de baan van je dromen c.q. in de manier waarop jij jouw ideale werkgever op je beschikbaarheid en je kunnen attent wilt maken. Michael Rijken (CEO bij ricru.com, de landelijke Marktplaats voor werving- en selectie-opdrachten) heeft 10 rare en vooral onderscheidende tips voor je om een baan te vinden. Hier komen ze:

1. Maak een grote poster van jezelf en laat die op een abri zetten!

2. Schrijf een liedje met als titel 'Ik zoek een nieuwe baan'. Maak een video terwijl je zingt en plaats deze op alle social media.

3. Maak folders over jezelf en deel deze uit bij een druk (vacature)evenement of op het station.

4. Schrijf een wedstrijd uit en geef een unieke prijs aan degene die je aan een baan helpt.

5. Wikkel je cv om een reep chocolade.

6. Plaats advertenties op Google en gebruik als targeting keyword de namen van de personen aan wie jij je cv wilt sturen. Als ze hun eigen naam Googlen dan zien ze de advertentie.

7. Maak een pagina aan op Facebook. Zoek de e-mailadressen van alle HR-managers die je kent. Zet deze e-mailadressen in een custom audience list op Facebook en gebruik deze lijst voor een advertentie.

8. Zoek naar bekende bloggers en vraag of zij jou willen promoten.

9. Zet jezelf ‘te koop’ op marktplaats.nl.

10. Maak een t-shirt; aan de voorkant schrijf je dat je op zoekt bent naar een nieuwe baan, op de achterkant je cv. Zorg er wel voor dat je geen jas aan hebt.

Welke tip ga jij proberen?

Grtz,
Michael Rijken, ricru.com

P.S. Heb jij nog meer rare tips hoe je aan een nieuwe baan kunt komen? Deel het met ons op Facebook!