Meer informatie

Snijtafels / Stapelsnijders

Om een dikkere stapel papier of ander materiaal te snijden, heb je een stapelsnijder nodig, want bordscharen en rolsnijders zijn alleen geschikt voor kleinere hoeveelheden. Met een goede stapelsnijder wordt het te snijden metariaal eerst samengeperst en vervolgens met een scherp mes rechtstandig gesneden. Duurzaamheid en veiligheid staan voorop bij de aanschaf van een goede stapelsnijder. Je hebt stapelsnijders die je handmatig kan bedienen, maar het overgrote deel werkt elektrisch. Instapmodellen stapelsnijders voor bijvoorbeeld A3 formaat kun je op een tafel plaatsen, maar de meeste modellen staan op een stevig onderstel. Dat is geen overbodige luxe, want een flinke stapelsnijder kan wel 1000 kilo wegen. Bovendien heb je te maken met de Arbo-wetgeving die een juiste werkhoogte voorschrijft.

Papier snijden is een kunst

Bij het snijden van papier of karton komt meer kijken dan je zou verwachten; je hebt temaken met verschillende materialen, verschillende diktes van het materiaal, verschillende volumes en formaten. Aan de andere kant is er heel veel keuze in snij-oplossingen met enorme prijsverschillen. Een snijtafel van een paar tientjes kan zomaar een nare ervaring opleveren als blijkt dat het snijresultaat tegenvalt, als er defecten ontstaan en wanneer reparatie van een defect apparaat niet mogelijk blijkt. Wil je lang plezier hebben van je snijapparaat dan is het echt de moeite waard om iets meer uit te geven. Hoewel er sprake is van een relatief eenvoudige techniek, moeten de bewegende delen van een snijmachine absoluut spelingvrij zijn. Het mes moet bovendien van hard en dus hoogwaardig staal zijn gemaakt. Bepaal eerst op welk formaat je moet of wilt snijden en hoeveel en hoe vaak je gaat snijden; baseer op basis van die gegevens je aankoop. Kom je er zelf niet uit dan helpen wij je heel graag verder! Een telefoontje of mailtje is voldoende: 045/52 29 311 of info@kantoorartikelen.nl Tips om even bij stil te staan! Reservemessen Voor vrijwel alle snij-oplossingen leveren wij nieuwe reservemessen. Dan gaat je snijtafel weer jarenlang mee.

Bordscharen

Een bordschaar is ideaal voor het in één keer snijden van maximaal 20 vellen A4- of A3-papier (80grs). Je kunt er zowel papier, karton als ook folie mee snijden. Een goede bordschaar beschikt over een boven- en ondermes van gehard staal, over een goede instelbare aanleg en een goede schaalverdeling. Kaarsrecht snijden zonder inspanning gegarandeerd. Veiligheid staat voorop, dus een stevige afdekkap is een must voor elke bordschaar.
Loading...
neonlines-configurator.product-box.upload-text
Product Devices Show confirm dialog