0 Vergelijken
  • Persoonlijk advies op werkdagen van 8:30 tot 17:00
  • Door klanten beoordeeld met een 8.9
  • Gratis verzending vanaf € 65 (excl. btw)

Herman Miller Embody bureaustoelen

Alle producten

1 resultaten


De Embody bureaustoel van Herman Miller nu online snel en voordelig verkrijgbaar bij KantoorArtikelen.nl. De Embody is zo intelligent, dat het zitten u helpt te denken. De Embody is zondermeer inzetbaar als 24 uurs stoel.
 

Embody
Ontworpen door Bill Stumpf en Jeff Weber. Embody begon met de erkenning van een onopgelostprobleem: het gebrek aan fysieke harmonie tussen mensen en de technologie die ze gebruiken. Wanneer we teveel tijdachter onze laptops of starend naar onze tablets doorbrengen en we niets anders bewegen dan onze vingers, raken we stijf en vermoeid, omdat onze lichamen gemaakt zijn om te bewegen. Bill Stumpf en Jeff Weber wilden dit probleem met Embody oplossen.Meer dan 30 artsen en promovendi in de vakgebieden van biomechanica, gezichtsvermogen, fysieke therapie en ergonomie hebben hun expertise bijgedragen om de ontwikkeling van deze stoel te helpen begeleiden. Het resultaat is dat Embody de nieuwe maatstaf vormt voor drukverdeling, natuurlijke stabilisering en ondersteuning voor gezonde beweging in ergonomische stoelen.

Prestatie
Vanaf het moment dat u gaat zitten voelt u de Pixelated Support™ van de Embody – het gevoel alsof u zweeft, terwijl u perfect in balans bent. Dankzij een dynamische matrix van pixels, conformeren Embody’s zittings- en rugleuningsoppervlakken automatisch aan de microbewegingen van uw lichaam, waardoor uw gewicht bij het zitten gelijkmatig wordt verdeeld. Dit vermindert druk en stimuleert beweging, beide belangrijke elementen voor eengezonde bloedsomloop en goede concentratie. Embody’s rugleuning is ontworpen zoals uw rug, met een centrale wervelkolom en flexibele ribben. Dankzij de Backfit™- afstelling kunt u de rugleuning aanpassen op de natuurlijkekromming van uw wervelkolom, zodat u een neutrale, gebalanceerde houding bereikt. Nadat de stoel op u is afgestemd, past de rugleuning zich aan uw beweging aan en past deze zich automatisch aan uw wisselende posities aan.Of u nu voorover hangt of achterover leunt, de ondersteuning blijft constant. Door de BackFit-instelling past de rugleuning van de stoel zich aan de unieke krommingen van uw wervelkolom aan, waarbij uw hoofd perfect gepositioneerd wordt ten opzichte van detechnologie waarmee u werkt. Embody’s bewegingstechnologie houdt uw rugleuning in een juiste hoek ten opzichte van de zitting, waardoor uw lichaam natuurlijk kan bewegen en de meest gezonde zithoudingen kan aannemen, terwijl uw bekken stabiel blijft. Embody’s nauwe rugleuning laat uw armen en schouders ongehinderd bewegen. Deze beweging helpt uw longen te openen en bevordert diepere ademhaling en een beter concentratievermogen.

Design
Vorm volgt niet simpelweg de functie bij Embody. De functie is volledig zichtbaar. Elk onderdeel van de stoel is ontworpen voor een zeer specifiek heilzaam doel. De technologie van Embody is niet verborgen, maar is onderdeel van het uiterlijk. Na jaren van onderzoek, ontwerp, bouwen en testen – en daarna opnieuw (en opnieuw) – kwamen de kunst van design en de wetenschap van het zitten perfect bij elkaar om de Embody te creëren.

Over Bill Stumpf en Jeff Weber
Het verhaal van Embody begon in de ontwerpstudie van Jeff Weber en de overleden Bill Stumpf. Die 30 jaar voor Herman Miller aan verschillende producten heeft gewerkt, waaronder de Ergon®-stoel, het Ethospace®-systeem, en Equa® en Aeron®- stoelen, die hij heeft ontworpen met Don Chadwick. Bill overleed tijdens de ontwikkeling van Embody en Jeff zette zijn werk voor “Bills ontwerpdrift zal al mijn toekomstige werk beïnvloeden,”zegt Weber, die ook de Caper®-stoel heeft ontworpen. Stumpf en Weber hebben ook samengewerkt aan het ontwerp van het Envelop®-bureau voor Herman Miller.

Materialen
Embody is beschikbaar in een palet aan stofkleuren en verschillende kleuren voor frame en draaivoet om de uitstraling van je stoel aan te passen aan je persoonlijke smaak. Neem contact op met de collega's van de divisie projecte van KantoorArtikelen.nl voor informatie over de meest actuele stoffen en materialen.