0 Vergelijken
  • Persoonlijk advies op werkdagen van 8:30 tot 17:00
  • Door klanten beoordeeld met een 8.9
  • Gratis verzending vanaf € 65 (excl. btw)

Scanners

Alle producten

12 resultaten

Handige blogs voor thuiswerken

 

Voordat je gaat bestellen, bekijk dan eerst onze blogs.

Hierin staat informatie die je helpen bij het samenstellen van jouw werkplek.

Bespaar tijd en geld met een vouwmachine

Bekijk onze blog

Print

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Ons aanbod is nog veel breder. Laat ons jou inspireren over de mogelijkheden. Met meer dan 30 jaar ervaring kunnen onze adviseurs jou helpen naar de perfecte machine.

Of je nou een printer wilt kopen, leasen of gewoon meer informatie wilt krijgen, bij KantoorArtikelen.nl ben je aan het juiste adres.

Meer informatie

Je wilt een scanner kopen voor je werk of voor thuis? Bij ons vind je vast en zeker de beste scanner voor jouw doel. Je kunt kiezen uit flatbad scanners en sheetfed scanners. De eerste groep, de flatbads, zijn platte scanners met een glazen plaat waarmee je één document per keer kunt scannen. Bij de sheetfed scanners, ook wel documentscanners genoemd, worden de documenten dankzij de zogenaamde ‘feeder’ automatisch door het apparaat getrokken en gescant. Deze scanners kunnen dus meer documenten tegelijk scannen. Hieronder hebben we de belangrijkste specificaties van beide soorten scanners voor je op een rij gezet. En nog een aantal zaken waar je even op moet letten als je een scanner gaat kopen.

De belangrijkste verschillen tussen flatbed scanners en sheetfed scanners

Een flatbed scanner kan veel verschillende soorten objecten scannen. Je moet wel zelf steeds ieder te scannen object of document handmatig op de glasplaat leggen; de snelheid van scannen is hierdoor niet bijzonder hoog.
+ Je kunt met een flatbed scanner zowel platte documenten (denk aan foto’s, fakturen, bonnetjes, tijdschriftartikelen, geprinte A4tjes etc.) als ook wat dikkere documenten of objecten, zoals een paspoort, een ID-kaart of de cover en pagina’s uit een boek scannen.
+ Een aantal flatbadscanners is uitgerust met een transparantenadapter; hiermee kun je foto-negatieven en dia’s scannen.
+ Tip: de glasplaat van een flatbedscanner kan na verloop van tijd vies worden. Om verzekerd te zijn van glasheldere scans, moet je regelmatig het scanoppervlak reinigen met een speciaal hiervoor geschikt schoonmaakmiddel.

Met een documentscanner of sheetfed scanner maak je gemakkelijk veel scans in één keer. De sheetfed scanner is namelijk voorzien van een feeder oftewel automatische documentinvoer (ADF).
+ Je kunt hiermee uitsluitend platte documenten scannen.

Resolutie en kleurdiepte

Hoe hoger de resolutie, hoe beter de kwaliteit van de scans die je met de scanner maakt. Resolutie of beelddichtheid wordt uitgedrukt in dpi (dots per inch).

De kleurdiepte van een scanner wordt aangegeven in bits. Hoe groter de kleurdiepte, hoe meer kleuren er kunnen worden onderscheiden. De meeste van de huidige scanners hebben een kleurdiepte van 48-bits, maar 24-bits kan ook al voldoende zijn. 

Het formaat

Met de meeste scanners kun je A4-formaat scannen, maar er zijn ook modellen waarmee je grotere scans kunt maken (A3 en zelfs A2). Je vindt deze info altijd bij de specificaties van de scanner.

Interface

Hoe sluit je de scanner op de computer aan? Dat kan op verschillende manieren met verschillende interfaces of aansluitingen. Dit kan een USB-kabel zijn, maar ook WiFi. De interface bepaalt vooral de snelheid van de overdracht. Draadloos is weliswaar erg handig, maar kan ervoor zorgen dat de data minder snel heen en weer worden gestuurd als de verbinding minder goed is. Dat probleem zul je met een USB-kabel nooit hebben; dit is dan ook de meeste gebruikte interface.

OCR

OCR staat voor Optical Text Reading ofwel Optische Letter Herkenning. Dit is speciale software die je nodig hebt als je een gescand tekstdocument ook als tekst wilt kunnen bewerken. Een scanner scant namelijk álles als een afbeelding en slaat dit ook als zodanig op. Met de OCR-software wordt een tekstplaatje 'vertaald' in echte tekst en die kun je dan in Word bewerken of bewaren.


Vragen of advies nodig? We helpen je graag verder!

Stel ons je vraag en we reageren zo snel mogelijk. Onze klantenservice is op werkdagen geopend van 8:30 tot 17:00.

Hulp of advies?

Wij helpen u graag

+31 (0) 45 - 52 29 311 +31 (0) 45 - 52 29 311
Ma — Vr · 08:30 — 17:00 uur
Wij helpen je graag verder
Chatten
Direct persoonlijke contact