0 Vergelijken
  • Persoonlijk advies op werkdagen van 8:30 tot 17:00
  • Door klanten beoordeeld met een 8.9
  • Gratis verzending vanaf € 65 (excl. btw)

Handige blogs voor thuiswerken

 

Voordat je gaat bestellen, bekijk dan eerst onze blogs.

Hierin staat informatie die je helpen bij het samenstellen van jouw werkplek.

Stop op tijd met printen!

Bekijk onze blog

Print

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Ons aanbod is nog veel breder. Laat ons jou inspireren over de mogelijkheden. Met meer dan 30 jaar ervaring kunnen onze adviseurs jou helpen naar de perfecte machine.

Of je nou een printer wilt kopen, leasen of gewoon meer informatie wilt krijgen, bij KantoorArtikelen.nl ben je aan het juiste adres.

Meer informatie

Je hebt een nieuwe printer nodig. Kies je voor een inkjet- of voor een laserprinter? Bij de aanschaf van een nieuwe printer duiken opeens een aantal vragen op: welke printer is voor mij of voor ons kantoor het meest geschikt? Hoe zit het met de kosten? Wat is het verschil tussen een inkjet printer en een laserprinter? Hoe maak je de beste keuze? Wij helpen je graag een eindje op weg:

Wat is het verschil tussen een laserprinter en een inkjet printer?

Het grootste verschil tussen een laserprinter en een inkjet printer heeft te maken met de gebruikte techniek.
• Bij inkjet printers wordt vloeibare inkt gebruikt, die door kleine gaatjes wordt gespoten.
• Laserprinters projecteren een afbeelding op de drum van de printer, waarna de projectie met toner op het papier wordt gedrukt.
• Verder zit er een significant verschil in de aanschafprijs: inkjet printers zijn in aanschaf over het algemeen een stuk goedkoper dan laserprinters.
• Daar staat tegenover dat inkjet printers in gebruik meestal duurder zijn.

De gouden stelregel luidt: hoe goedkoper de printer, hoe duurder de afdruk!

Verschil in printkosten

Hoewel je voor een laserprinter bij aankoop meer betaalt, kan het toch een stuk rendabeler zijn om voor zo’n model te kiezen. Zeker als je veel print; de toners voor laserprinters hebben namelijk een veel langere levensduur. Cartridges voor inkjet printers zijn niet alleen duurder, ze zijn ook veel sneller op en moeten dus ook vaker worden vervangen.
Laat je ook niet verleiden door lokkertjes als een gratis startset inktcartridges waarmee veel fabrikanten schermen bij aankoop van een doorgaans goedkope printer; deze zogenaamde ‘startpatronen’ hebben namelijk maar een fractie van de levensduur van de normale cartridges. Na relatief weinig afdrukken, zul je de patronen of toners al moeten vervangen.

Redacteur David Connett van The Recycler geeft het volgende advies: "Voordat je een printer koopt, is het belangrijk dat je een realistische inschatting maakt hoeveel je gaat printen. De vuistregel is: hoe meer je print, hoe aantrekkelijker het wordt om voor een laserprinter te kiezen.”

Onze tip

Om te bepalen welk soort printer voor jouw bedrijf het beste is, is het dus belangrijk om te bepalen hoe intensief je hem gaat gebruiken. Hoe meer je print, hoe groter de kans dat een laserprinter het beste aansluit op jouw printbehoefte. Bij weinig gebruik is een inkjet printer waarschijnlijk een betere keuze. Besef dan wel goed dat je weliswaar minder betaalt bij aanschaf, maar dat de printkosten op termijn hoger zullen zijn dan bij een laserprinter.

Aanschafprijs alleen is niet doorslaggevend

Om de beste keuze te maken, moet je dus vooral niet alleen naar de aankoopprijs kijken. Want de TCO (de Total Cost of Ownership) omvatten veel meer dan alleen die aanschaf. Het verbruik van iedere printer is na verloop van tijd altijd veel hoger dan de aankoop van het apparaat. Iedereen die kostenbewust bezig is, maakt de keuze voor een nieuwe printer dan ook niet alleen op basis van die aanschafprijs. Daarom is het inderdaad zaak om, voordat je een nieuwe printer aanschaft, jouw papierstroom goed in kaart te brengen. Alleen dan kun je de beste en meest kostenefficiënte keuze maken. 

Onze Kyocera-printers …
… staan helaas niet online. Een multifunctionele kantoorprinter die perfect bij jouw organisatie past, vraagt namelijk om maatwerk. Wil je weten welke Kyocera-machine het beste bij jouw printvraag past, bel dan met branch manager Hans Roelofs van onze divisie Kantoormachines in Tegelen (T 077-3731239) of stuur hem een mail: hans@kantoorartikelen.nl. Je kunt hem vragen om een gratis adviesgesprek. Hij helpt je ook heel graag vrijblijvend om jouw printbehoefte te inventariseren als je overweegt een nieuwe Kyocera-printer aan te schaffen.

Misschien vind je dit ook wel interessant:
Verduurzaamde toner kiezen betekent forse besparing op je afdrukkosten
De 3 beste tips om inkt en toner te besparen 


Vragen of advies nodig? We helpen je graag verder!

Stel ons je vraag en we reageren zo snel mogelijk. Onze klantenservice is op werkdagen geopend van 8:30 tot 17:00.

Hulp of advies?

Wij helpen u graag

+31 (0) 45 - 52 29 311 +31 (0) 45 - 52 29 311
Ma — Vr · 08:30 — 17:00 uur
Wij helpen je graag verder
Chatten
Direct persoonlijke contact