0 Vergelijken
  • Persoonlijk advies op werkdagen van 8:30 tot 17:00
  • Door klanten beoordeeld met een 8.9
  • Gratis verzending vanaf € 65 (excl. btw)

Etiket- en labelprinters

Alle producten

92 resultaten

Handige blogs voor thuiswerken

 

Voordat je gaat bestellen, bekijk dan eerst onze blogs.

Hierin staat informatie die je helpen bij het samenstellen van jouw werkplek.

COLOP e-mark: de stempel van de toekomst

Bekijk onze blog

Print

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Ons aanbod is nog veel breder. Laat ons jou inspireren over de mogelijkheden. Met meer dan 30 jaar ervaring kunnen onze adviseurs jou helpen naar de perfecte machine.

Of je nou een printer wilt kopen, leasen of gewoon meer informatie wilt krijgen, bij KantoorArtikelen.nl ben je aan het juiste adres.

Meer informatie

Ben je op zoek naar een handige draagbare labelprinter of etiketprinter of zoek je een professionele(re) etiket- of labelprinter voor op kantoor? Wij presenteren hier ons uitgebreide assortiment beletteringsmachines (zoals labelmakers, labelwriters, etiketprinters en labelprinters ook wel worden genoemd). Om de juiste keuze te kunnen maken, is het handig om een aantal dingen te weten over etikel- en labelprinters. 

1. Waarvoor worden etikelprinters en labelprinters gebruikt?

Etiketprinters worden primair gebruikt voor het printen van etiketten. In de allereerste plaats denk je dan misschien aan adresetiketten, die je gemakkelijk op een envelop plakt; netjes en snel. Maar je kunt etiketten voor veel meer toepassingen gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan naambadges, bar- en/of verzendcodes, je kunt ze gebruiken om orde aan te brengen in je archief, op je bureau of in de keuken. Ook gebruiken veel praktijken (denk aan de huisarts, tandarts, fysiotherapeut etc.) etiketten om de volgende afspraak op te printen.

Met een labelprinter druk je snel en simpel een labeltje, waarmee je van alles kunt identificeren: een notebook, allerlei soorten kabels, voorraden, ordners, dossiermappen, voorraadbussen in de keuken, bedenk het maar.

2. Wat is het verschil tussen labeltape en etiketten?

In een etiketprinter gebruikt je etiketten. Die zijn max. 104 mm breed en verkrijgbaar in verschillende formaten.

Voor een labelwriter of labelprinter heb je labeltapes of speciale etiketten voor labelprinters nodig. Deze zijn er ook in verschillende maten, van minder dan 10 mm tot maximaal 36 mm. Labeltape kun je bovendien in verschillende kleuren bestellen. 

3. Waar wil je je etiket- of labelprinter gebruiken?

Zowel etiketprinters als labelprinters zijn er in twee modellen:
• de bureaumodellen of desktop etiket- en labelprinters
• de draagbare of mobiele modellen; de meeste mobiele labelprinters kunnen alleen labels printen, met uitzondering van een aantal types die zowel etiketten als labels beprinten. De Leitz Icon is hier een mooi voorbeeld van, dit is namelijk de allerslimste etiketprinter (en je krijgt hem nergens goedkoper dan bij ons!).

4. Hoe bedien je een etiket- of labeprinter?

• Een mobiele etiket- of labelprinter werkt meestal op een accu en/of op batterijen. Je bedient zo’n apparaat met behulp van het toetsenbord op het apparaat zelf.
• Een desktop-model sluit je standaard met een USB-kabel aan op jouw computer of laptop. De tekst die je wilt printen, type je dan via het toetsenbord van je computer.

Er bestaat ook de mogelijkheid om je labelwriter in een netwerk te gebruiken; op die manier kun je de printer delen met meer gebruikers binnen één netwerk.
Wil je een Dymo labelwriter in een netwerk gebruiken, dan kun je het beste de speciale Dymo printerserver aanschaffen. Hiermee sluit je iedereen binnen je gedeelde computernetwerk aan op de etikettenprinters van de LabelWriter 400 of 450 serie.
Als jouw labelprinter via Wi-Fi draadloos is aangesloten op het netwerk kun je draadloos printopdrachten versturen vanaf ieder apparaat (laptop of pc) binnen hetzelfde netwerk. Super flexibel!

5. Wat zijn de beste merken voor etiket- of labelprinters?

De meest verkochte merken zijn Dymo, P-touch/Brother en Leitz.

Bij Dymo begint de serie labelprinters met de eenvoudige Letra Tag; een prima labelmaker tegen een lage prijs, perfect voor incidenteel gebruik.

De Letra Tag wordt opgevolgd door de serie LabelManagers die bijna allemaal zijn uitgerust met een QWERTY-toetsenbord en display. Let even goed op als je een LabelManager wilt aanschaffen: enkele modellen hebben een AZERTY-toetsenbord (het is de vraag of je dit wilt…).

Voor industrieel gebruik adviseren we de Dymo Rhino; een draagbare, krachtige labelprinter voor professionele, veeleisende toepassingen. De labels voor deze labelmaker hebben een hoge kleefkracht en zijn water- en oliebestendig.

De allerslimste etiketprinter is de Leitz Icon. De Leitz Icon is de nieuwste generatie etiket- en labelprinter. Briljant en uniek tegelijk, want met dit slimme labelsysteem kun je altijd en overal supersnel printen, niet alleen vanaf je pc, laptop of Mac, maar ook vanaf je smartphone of tablet. Flexibel, mobiel en heel gemakkelijk in het gebruik. Met de compacte en mooi vormgegeven Leitz Icon print je nu fluitend ieder label of etiket op elk gewenst moment en dat sneller dan ooit: tot maar liefst 200 etiketten of labels per minuut!

Vragen of hulp nodig?

Heb je nog vragen of behoefte aan advies over de beste label- of etiketprinter voor jouw toepassing? Dan mag je ons natuurlijk altijd bellen of mailen, wij helpen je graag verder. Bel ons óók als jouw favoriete product er niet tussen staat! Je bereikt ons telefonisch op 045/52 29 311 of per mail: info@kantoorartikelen.nl.


Vragen of advies nodig? We helpen je graag verder!

Stel ons je vraag en we reageren zo snel mogelijk. Onze klantenservice is op werkdagen geopend van 8:30 tot 17:00.

Hulp of advies?

Wij helpen u graag

+31 (0) 45 - 52 29 311 +31 (0) 45 - 52 29 311
Ma — Vr · 08:30 — 17:00 uur
Wij helpen je graag verder
Chatten
Direct persoonlijke contact