0 Vergelijken
  • Persoonlijk advies op werkdagen van 8:30 tot 17:00
  • Door klanten beoordeeld met een 8.9
  • Gratis verzending vanaf € 65 (excl. btw)
Ontdek de kracht van de powernap
06 feb 2020

Ontdek de kracht van de powernap

Knorren onder werktijd... eigenlijk zou iedereen het moeten doen, want na een powernap kun je de wereld weer aan. Het is goed voor je humeur, je borrelt van de creativiteit, kunt je beter concentreren en dus lekker productief zijn. Mits je het goed doet. Ontdek in deze blog het geheim van de ideale powernap.

Vrijwel iedereen heeft na de lunch een zogenaamd ‘inkak-momentje’. Dat is dan ook hét moment om even een tukkie te doen en op te laden. Zo’n powernap doet namelijk serieus wonderen, mits je je aan de volgende regels houdt:

 

1. De ideale powernap duurt maximaal 25 minuten.
Het is dan ook letterlijk een hazenslaapje. In dat kleine half uurtje herstel je niet alleen geestelijk, maar ook lichamelijk. Daarom zijn die 25 minuten heilig.

Dut je korter, stelt het niets voor.

Slaap je langer, dan kom je in de zogenaamde ‘diepe slaap’ terecht met als resultaat dat je gebroken wakker wordt. Tenzij je een volledige slaapcyclus van 90 minuten slaapt, maar wie heeft daar tijd en gelegenheid voor op een reguliere werkdag?
 

2. Dan het tijdstip. De ideale tijd voor een powernap is na de lunch.
Midden op de dag dus, zo rond een uur of twee.
In ieder geval is het zaak dat je het vóór 15.30 uur doet, want anders betaal je ’s nachts de rekening (reken er maar op dat je schaapjes ligt te tellen als na 15.30 uur nog een tukkie doet).

 

Houd je je aan deze twee regels, dan heb je zeker drie uur profijt van je powernap.

  • Je concentratie gaat omhoog,
  • net als je humeur,
  • je geheugen
  • en je vermogen om dingen te leren.

Als dat niet genoeg redenen zijn, weten wij het ook niet meer.


Overigens, alle bovengenoemde feiten en voordelen zijn niet uit de lucht gegrepen, maar worden ondersteund door talloze wetenschappelijke onderzoeken naar de effecten van de powernap.

Grote multinationals zoals Google, Soundcloud en Uber bieden deze faciliteit al jarenlang met veel succes aan hun medewerkers en plukken daar dan ook de vruchten van.

 

Kortom: allerhoogste tijd om met je collega’s te overleggen hoe en waar jullie een powernap-plek kunnen inrichten op kantoor. Wellicht is er nog een kleine (donkere) ruimte waar je een (veld)bed of een lekkere kuipstoel kunt neerzetten voor een productief knor-momentje tijdens werktijd. Of je kiest voor een van deze oplossingen:


Dit fantastische bed-bureau, een ontwerp van Studio NL, is de ideale plek voor een ongestoorde powernap. 

 

De ultieme betaalbare gadget voor een powernap is deze Ostrich Pillow; je trekt de vreemd gevormde muts over je hoofd en creëert daarmee je eigen comfort zone. Je wordt niet meer gestoord door de mensen of het geluid om je heen en kunt lekker wegdromen.


 

Heb je genoeg ruimte en een ‘wat groter’ budget, dan is deze Power Nap Capsule misschien wel wat voor jou. Voor 19.000 euro powernap je natuurlijk wel in stijl….