0 Vergelijken
  • Persoonlijk advies op werkdagen van 8:30 tot 17:00
  • Door klanten beoordeeld met een 8.9
  • Gratis verzending vanaf € 65 (excl. btw)
Hoe houd je je hoofd koel op kantoor
06 feb 2020

Hoe houd je je hoofd koel op kantoor

Hoe houd je je hoofd koel op kantoor bij deze bijna tropische temperaturen? Wij hebben natuurlijk weer een paar tips voor je.

Welkom in Nederland: was het vorige week nog heerlijk om in lange mouwen op kantoor te verschijnen, deze week kunnen de luchtigste kledingstukken uit de kast. Nu is daar op zich niets mis mee, want we willen allemaal mooi weer. Alleen jammer als het meteen zo bloody hot is terwijl wij moeten werken. Daarom hebben wij een paar tips voor je om onder deze tropische omstandigheden zo goed mogelijk te kunnen functioneren op kantoor.

1. Wind je vooral niet op!
Het weer kun je niet veranderen, dus maak je er vooral niet druk over. Klagen over de hitte lost absoluut niets op. Leg je erbij neer, want je transpireert al genoeg zonder iets te doen. Kleed je op de warmte (dus luchtig, maar ook weer niet té) en zorg dat je de hele dag een fles water onder handbereik heb. Genoeg drinken is nu belangrijker dan ooit.

2. Neem vaker een break
De warmte zorgt ervoor dat je je minder goed kunt concentreren. Neem daarom vaker een korte break. Dat is meteen een goede reden om even te bewegen (we moeten sowieso meer bewegen op kantoor, dus dat is alleen maar goed voor je). En nogmaals: drink een extra glas water, dat kunnen je hersenen weer sneller en beter werken. Dat in combinatie met dat rondje door kantoor zorgt ervoor dat je er weer een uurtje tegenaan kan; misschien bruis je zelfs wel van de creativiteit… Laat je verrassen.

3. Luchtje scheppen
Blijf vooral niet de hele dag binnen zitten, hoe warm het ook is. Een portie verse zuurstof is goed voor je hersenen. De hele dag in een airconditioned kantoor rondhangen, zal er niet per se toe bijdragen dat jij je beter voelt. Zoek daarom op z’n minst tussen de middag buiten een schaduwplekje op om je lunch te nuttigen.

4. Tropenrooster: begin extra vroeg
Als je de kans hebt (even met je baas overleggen natuurlijk), begin dan vroeger dan normaal als het zo warm blijft, dan kun je ook wat eerder naar huis (óf je neemt een mediterrane – lange - pauze en werkt juist in de avond langer door…). Misschien is een thuiswerkdag ook een optie; kun je je voeten onder tafel gewoon in een teiltje laten bungelen, dat verfrist erg goed. Hoewel, dat laatste is óók voor op kantoor een aanrader. Veel warmte verlaat je lichaam via je voeten, dus je voeten even dompelen in een emmer water helpt je om je hoofd koel te houden. 

Succes en geniet ook van het mooie weer, want voor je het weet is het misschien alweer voorbij… zo gaat dat namelijk meestal in Nederland.

P.S.1 Hier vind je een lekker en makkelijk recept voor zelfgemaakte ijsthee; een heerlijke verkoeling op dit moment.
P.S.2 En ter inspiratie nog een paar hardlopers op dit moment:
• Een ventilator voor op je bureau.
• Een draagbare, verrijdbare mobiele airconditioner.
Flesjes water zonder bubbels.
• Of toch maar meteen een handige waterkoeler?
• Een teiltje voor onder je bureau (om je voeten te koelen).

#LeukerWerken #GezondWerken

 

Foto © CC M Yasna