0 Vergelijken
  • Persoonlijk advies op werkdagen van 8:30 tot 17:00
  • Door klanten beoordeeld met een 8.9
  • Gratis verzending vanaf € 65 (excl. btw)
Wat is de beste monitorarm?
22 jun 2020

Wat is de beste monitorarm voor bureaumontage?

Om een antwoord te vinden op jouw vraag naar de beste monitorarm voor bureaumontage, moet je eerst weten uit welke soorten je kunt kiezen. In deze blog zetten wij de verschillende opties voor je op een rij en vertellen je wat de voor- en nadelen zijn. Met deze informatie kun jij bepalen welke monitorarm voor jou de beste oplossing is.

Voordat we ingaan op de soorten monitorarmen, staan we eerst even stil bij de vraag waarom een monitorarm onmisbaar is.

Jouw ideale ergonomische werkplek kan niet zonder monitorarm.
Een monitorarm is namelijk veel meer dan alleen een oplossing om ervoor te zorgen dat je beeldscherm niet op je bureau staat. En die het mogelijk maakt om je scherm te kunnen draaien.

Als je de stand van je monitor niet kunt aanpassen dan pas je automatisch je houding aan de positie van je scherm aan. Je buigt voorover en je strekt je nek uit. Als je veel aan je computer werkt, dan doe je dus iedere dag uren achter elkaar. Dit leidt tot overbelasting van je ogen, je nek en je rug. Met als gevolg: pijn in je nek en rug, je kunt last krijgen van brandende ogen en je wordt er vooral moe van, waardoor je minder productief bent.

Een verstelbare monitorarm is dus cruciaal om ergonomisch en dus gezond te werken. Alleen als je de hoogte, de afstand en de hoek van je beeldscherm(en) kunt aanpassen, kun je de technologie naar jouw hand zetten. Zo kun je nek- en rugpijn voorkomen (of verminderen als je hier al last van hebt).

 

De drie belangrijkste voordelen van een monitorarm

1. Zoals hierboven al uitgelegd: met een monitorarm kun je de ideale ergonomische werkhouding creëren. Je kunt de hoogte, diepte en de hoek van je beeldscherm(en) zo instellen dat je comfortabel en ergonomisch verantwoord zit (of staat) te werken. Leer in deze blog hoe ver je precies van je scherm af moet zitten >> 

2. Een monitorarm biedt je maximale flexibiliteit.

3. Bovendien zorgt een monitorarm voor ‘lucht’. Je beeldscherm staat niet meer op je bureau maar zweeft, waardoor er meer ruimte en (het gevoel van) een opgeruimde werkplek ontstaat. Voor veel mensen biedt dit rust en dat komt je concentratie ten goede.

 

Uit welke opties kun je kiezen?

1. Bij monitorarmen voor op of aan je bureau, kun je kiezen uit twee bevestigingsmogelijkheden:

  • de monitorarm met bladklem
  • de monitoram met bladdoorvoer

 

Bladklem
Het grote voordeel van een bladklem is dat je met slechts enkele handbewegingen de bladklem vastschroeft aan de rand van je bureau of tafelblad. Als de (bevestigings)plaats je niet bevalt, kun je de bladklem heel eenvoudig verplaatsen naar een betere plek.


Bladdoorvoerklem
Het bevestigen van een bladdoorvoerklem is iets omslachtiger. Je kiest een plaats uit waarvan je denkt dat dit de beste locatie is om de bladdoorvoer te plaatsen. Met een gatenboor boor je dan een gat (doorvoer) door het bureaublad.

Bladdoorvoerklemmen hebben als voordeel dat de monitorbekabeling door het gat netjes kan worden weggewerkt.

Nadeel: als de gekozen plaats niet bevalt en je wilt de klem verplaatsen, word je opgezadeld met een ongewenst gat in je bureau. Dus: van tevoren heel goed nadenken waar je de bladdoorvoer wilt plaatsen.

 

2. Monitorarmen voor één, twee, vier of zes schermen

Er zijn monitorarmen verkrijgbaar die één, twee, drie, vier of zelfs zes beeldschermen kunnen dragen. Je kunt daarbij kiezen uit:

• een beam: de individuele monitorarmen zitten vast aan één poot, waardoor je beeldschermen altijd op gelijke hoogte staan.
  

• een dual arm: een poot met twee aparte monitorarmen. Je moet daarbij ieder scherm afzonderelijk op de juiste hoogte instellen.

 

Houd er altijd rekening mee dat je een oplossing kiest die past bij het formaat en het gewicht van jouw beeldscherm(en). Let bij de specificaties van de monitorarm daarom goed op wat de maximale draagcapaciteit is.

 

Maak jij gebruik van meer beeldschermen naast elkaar, dan kun je dus kiezen voor:

  • één of voor meer monitorarmen.
  • Óf je kiest voor een monitorrail waar je drie of zelfs vier beeldschermen aan kunt ophangen. Het nadeel is dat de rail helaas niet hoogte-instelbaar is.

       

​Ontdek in deze blog de belangrijkste voordelen van het werken met twee of meer beeldschermen >> 

 

 

Wat kost een monitorarm?

Monitorarmen vind je in verschillende prijsklassen vanaf 100 euro. Onder die 100 euro is er bijzonder weinig te krijgen; meestal zijn dit uitsluitend statische beeldschermstandaards, die je dus níet kunt aanpassen aan jouw wensen. Let daar goed op bij uitkiezen van een nieuwe monitorarm.

Newstar en Dataflex zijn twee voorbeelden van merken met prijsgunstige monitorarmen. 

Ben je op zoek naar een moderne design monitorarm? Dan kom je al snel uit bij een merk als ColebrookBossonSaunders CBS met prachtige ontwerpen.

 

Twee van onze favoriete monitorarmen

1. Flo van ColebrookBossonSaunders
Over smaak valt niet te twisten, maar Flo is volgens ons zonder enige twijfel de mooiste en beste monitorarm die er te koop is. Deze arm heeft een enorm bereik qua mogelijkheden en is bijzonder degelijk uitgevoerd. Ook leverbaar in dubbele uitvoering. En je kan Flo optioneel voorzien van een iPad- of tabletadaptor. Wist je trouwens dat de Flo het cradle to cradle certificaat heeft? Ontdek alles over Flo in deze blog >>

2. NewStar flatscreen bureausteun
Dit is een praktische betaalbare duobord-arm: met deze monitorarm bevestig je twee monitoren naast elkaar aan je bureau met één beugel. Verstelbaar in hoogte en diepte, zwenkbaar en kantelbaar. Kabels worden netjes via de onderzijde van de beugel uit het zicht gehouden. Ook leverbaar als uitvoering voor wandmontage. Overigens óók verkrijgbaar in een versie voor drie schermen naast elkaar.

 

Hulp of advies nodig?

Wij hebben voor álle monitoren een oplossing. Kom je er zelf niet uit of heb je behoefte aan persoonlijk advies? Bel (045/52 29 311) of mail ons info@kantoorartikelen.nl) gerust, wij zitten klaar om je te helpen.

 

 

 

 

 

Beeldmateriaal CBS

Thema's