0 Vergelijken
  • Persoonlijk advies op werkdagen van 8:30 tot 17:00
  • Door klanten beoordeeld met een 8.9
  • Gratis verzending vanaf € 65 (excl. btw)
Thuiswerken of op kantoor
18 mei 2021

Na thuiswerken en samenwerken op afstand is het belang van de werkplek en alles wat het te bieden heeft duidelijk geworden: Een kantoor is meer dan alleen een plek om te werken. De werkplek stimuleert innovatie en groei en bevordert cultuur en gemeenschapsgevoel, terwijl het de tools en middelen biedt die mensen nodig hebben om echt productief te zijn. Er zijn talloze voordelen aan het hebben van een fysieke plek die de mensen van een organisatie samenbrengt. Hier zijn slechts 15 redenen waarom de werkplek belangrijk is.

1. Groei: De post-COVID-economie heeft een overlevingsseizoen voor bedrijven geïntroduceerd, maar de weg terug naar groei zal binnenkort aanbreken. Groei hangt af van innovatie, en dat wordt aangewakkerd wanneer creatieve mensen samenkomen om samen te werken aan design-sprints, prototyping en testen. Terwijl leiders strategieën verschuiven en veranderen, bieden war-rooms en PersonalStrategyCamps ruimtes om nieuwe prioriteiten vast te leggen, zich te verzamelen rond een visie en de weg te bepalen voor groei.

2. Innovatie: Onderzoek toont aan dat succesvolle innovatie plaatsgebonden is en een verscheidenheid aan bedrijfsfuncties, problemen en acties van aangrenzende of verbonden interne organisaties omvat. Werkplek design bevordert deze verbindingen en bevordert innovatieve activiteiten zoals het bouwen van modellen, het delen van inhoud, het testen van prototypes, deze omzetten in realtime, het verzamelen van annotaties en ideeën en het voortbouwen op de collectieve inspanningen van het team. Een tweedimensionale technologie kan de naald gewoon niet bewegen zoals driedimensionale interacties dat wel kunnen.

3. Cultuur: Ervaringen geven vorm aan de gedragswijze, en gedrag in de loop der tijd is cultuur. Het collectieve gedrag en de normen van een organisatie, van zowel leiders als werknemers, creëren een werkethos die eigen is aan deze groep mensen. Het samensmelten van verschillende standpunten, spontane vergaderingen in de wandelgangen, een lunch met collega's, bieden mogelijkheden om verhalen te vertellen, om aan team building te doen en om dingen te leren - dingen die niet via een scherm kunnen worden gereproduceerd.

4. Veerkracht: COVID-19 heeft bewezen dat veerkracht belangrijker is dan ooit. Het hebben van een sterke culturele basis en ruimtes die zijn uitgerust om persoonlijke besluitvorming te bevorderen, spelen een essentiële rol bij de capaciteit van een organisatie om te schakelen en middelen om onverwachte verstoringen te ondersteunen. Sterk, daadkrachtig leiderschap en gezonde teams vormen de ruggengraat van een innovatieve, flexibele en veerkrachtige werkplek die kan “buigen maar niet breken.”

5. Creativiteit: Creativiteit is het aangeboren en unieke menselijke vermogen om ideeën te genereren, moeilijke problemen op te lossen, kansen te herkennen en je iets beters voor te stellen. In tegenstelling tot een geisoleerde, verstilde, solo-ervaring zonder de juiste tools, bloeit creativiteit op wanneer technologie en ruimte samenkomen om denken en doen in elke fase van het brainstormproces te ondersteunen.

6. Samenwerking: Samenwerking is een belangrijk, plaatsgebonden bedrijfscultuur met directe banden met groei en innovatie. Verder bouwen op elkaars ideeën, post-its gebruiken om te brainstormen en anderen mee te nemen door middel van discussie en scrummen op een whiteboard helpt bij het ontwikkelen, concretiseren en uitkristaliseren van nieuwe concepten. Lichaamstaal en ander non-verbaal gedrag zorgen voor sociale signalen die gemakkelijk kunnen worden over het hoofd gezien wanneer ze niet persoonlijk zijn. Wanneer elke vergadering op tijd begint en eindigt, is er geen ruimte voor serendipiteit.

7. Digitale transformatie: Als bedrijven niet aan digitale transformatie dachten vóór COVID-19, doen ze dat nu zeker. Vennootschappen zijn gedwongen om te concurreren en een reeks verstoringen te beheren - intern en extern, nationaal en wereldwijd. Ze lanceren nieuwe bedrijfsmodellen, creëren war-rooms en rusten teamkamers uit die face-to-face gesprekken moeten bevorderen. Vooral in tijden van stress of crisis is er geen vervanging voor het samenkomen om problemen snel aan te pakken, te beoordelen en op te lossen.

8. Verbinding: Terwijl thuiswerken een zekere mate van privacy biedt, kan dit ook leiden tot isolatie, eenzaamheid en zels depressie. Zonder de ondersteuningsteams en het groepswerk voelen mensen zich niet verbonden en uitgeschakeld. De uitputting stijgt, waardoor het bedrijf op zoek is naar nieuw talent en snel belangrijke rollen invult. Tegelijkertijd lopen mensen die geen omgang hebben met anderen of deelnemen aan de werkplek het risico irrelevant, ondergewaardeerd of over het hoofd gezien te worden. Deze factoren hebben niet alleen invloed op het individu en zijn/haar carrièrepad, ze beïnvloeden ook het vermogen van een bedrijf om de talentpijplijn te vullen, noodplannen te maken en toekomstige leiders te herkennen. Het hebben van een plek om betekenisvolle verbindingen te creëren is belangrijker dan ooit.

9. Wendbaarheid: Het flexibele werken helpt teams zich snel aan te passen met snelle leercycli, maar dit vereist zowel een ecosysteem van ruimtes om verschillende leerstappen te ondersteunen als een niveau van iteratie en samenwerking dat het beste persoonlijk gebeurt. Naarmate ideeën evolueren en prototypes ontstaan, is het vermogen om meubels als flexwerkplek in te zetten van cruciaal belang om teams te helpen samenkomen op manieren die hun snelle, steeds veranderende werk ondersteunen.

10. Communicatie: Het is waar dat communicatie kan gaan over technologie, maar we geloven dat er iets verloren gaat in een constante tweedimensionale wereld. Online platforms, sms'en en een scala aan apps die zijn ontworpen om teams te ondersteunen, zijn een noodzakelijke infrastructuur, maar er zijn ook gevaren. Constant scherm- of telefoongebruik kan leiden tot vermoeidheid, zonering en zelfs verminderde productiviteit. Contact houden is essentieel voor de dynamiek van de toekomst en er is geen echte vervanging voor face-to-face communicatie.

11. Attract & Retain: De werkplek is een belangrijk instrument om organisaties te helpen talent aan te trekken, te behouden en bij het proces te betrekken. Ruimte is niet alleen een uiting van het bedrijf, het geeft ook belangrijke culturele signalen af over wat nieuw talent in uw organisatie kan verwachten. Is er keuze en controle? Zijn er sociale ruimtes om teamgenoten te ontmoeten? Hoewel technologie kan helpen bij sommige elementen, zoals onboarding, is het moeilijk om een community op te bouwen en de soorten relaties te koesteren die nodig zijn om talent te betrekken en teams te versterken.

12. Welzijn: Ruimtes geven ons het gevoel dat er voor ons gezorgd wordt, kunnen een gevoel van rust bevorderen of ons zeggen  om aan het werk te gaan. De plattegrond van een ruimte kan beweging bevorderen en ergonomische ondersteuning bieden, en een goed ontworpen ruimte kan emotionele en psychologische bescherming bieden. Een strategie ter bevordering van het welzijn van werknemers zou aandacht schenken aan de ruimte en de impact ervan op mensen. "Het werk op het werk laten" is een gezonde manier om de broodnodige balans tussen werk en privé te creëren.

13. Gedistribueerd werk: Werken in tijdzones, binnendringen in de huizen van mensen en het beheren van geluid en visuele afleidingen, creëert aanwezigheidsverschillen en daagt het vermogen van een team uit om zich te concentreren. Stemmen worden onderbroken, mensen praten per ongeluk door elkaar heen en realiseren zich niet dat hun het zwijgen wordt opgelegd of één persoon domineert het gesprek, niet in staat om lichaamstaalsignalen of culturele normen te detecteren. Ruimte biedt een rijkere beleving die plaats biedt voor teamwork en deze ondersteunt, waardoor het kantoor een samenwerkingsbestemming wordt.

14. Technologie-integratie: Meeslepende ecosystemen die zijn ontworpen om mensen en technologie op één plek samen te brengen, verhogen niet alleen de productiviteit, maar ondersteunen ook nieuwe manieren van werken. Geïntegreerde technologie en hoogwaardige producten bieden bijkomende kwaliteiten zonder de knullige kenmerken van achteraf bedachte  ruimtes met hals-over-kop toegevoegde, niet-geoptimaliseerde technologie.

15. Change Management: Hoewel het communiceren van verandering kan worden gedaan via technologie, gebeuren de beste verander- management praktijken door het modelleren van nieuw gedrag en het samen versterken van verwachtingen. Ongeplande gesprekken in de wandelgangen, storytelling en tijd voor en na vergaderingen zijn waardevolle kansen om verbindingen te leggen in een tijd van onzekerheid. Het aantonen van gewenste resultaten, samen leren en "geen woorden maar daden" zal altijd krachtiger zijn dan woorden alleen.

Een werkplek is zoveel meer dan de som van mensen, technologie, architectuur & meubilair. Een goed ontworpen ruimte ondersteunt alle verschillende manieren waarop we werken en brengt mensen en technologie samen om de productiviteit te verhogen, het welzijn te verbeteren en vertrouwen op te bouwen door middel van face-to-face gesprekken. Terwijl organisaties zich aanpassen aan de veranderingen waarmee ze worden geconfronteerd tijdens het doorwerken in deze

pandemie, hebben we de mogelijkheid om mensen samen te brengen op een moment waar ze het meest menselijke contacten nodig hebben en om bedrijven vooruit te helpen.