0 Vergelijken
  • Persoonlijk advies op werkdagen van 8:30 tot 17:00
  • Door klanten beoordeeld met een 8.9
  • Gratis verzending vanaf € 65 (excl. btw)
Hoe kun je kosten besparen in Corona-tijden
09 apr 2020

Hoe kun je kosten besparen in Corona-tijden

Hoe kun je in deze bizarre Corona-tijd heel eenvoudig kosten besparen? Door slim zaken te doen. Zo zijn wij er bijzonder trots op dat we een groot deel van onze klanten kunnen helpen bij het verlagen van hun kosten dankzij slimme fair business-concepten. Twee mooie voorbeelden daarvan zijn operational lease van kantoormeubilair, met name bureaustoelen, en onze KopieKit. We leggen je kort uit waarom onze klanten hiervan profiteren, vooral in deze tijd waarin iedereen financiële klappen moet verdragen. ​


Operational Lease = geen extra investeringen nodig

De afgelopen weken zijn wij platgebeld door klanten die extra bureaustoelen willen bestellen voor medewerkers die thuis zitten te werken. Afgezien van het feit dat de betere bureaustoelen op dit moment slechts zeer beperkt leverbaar zijn (veel fabrieken zijn gesloten), vraagt dit om een flinke investering voor (hopelijk) korte tijd. Met als bijkomend nadeel dat je straks een overschot aan bureaustoelen hebt. 

Alle klanten die bureaustoelen bij ons leasen, kunnen wij heel snel heel erg blij maken; wij geven hen namelijk de mogelijkheid om het geleaste meubilair bij de medewerkers thuis in te zetten

Het enige wat wij vragen is: zorg zelf voor het transport en laat ons even weten wanneer alles weer op kantoor staat. In een aantal gevallen hebben wij zelfs geholpen bij het verhuizen van bureaustoelen naar mensen thuis. Het grootste voordeel: geen extra investering op dit moment.


Fair Business KopieKit: niet printen = geen kosten

Het tweede voorbeeld is onze Fair Business KopieKit voor de circa 3.000 klanten waar wij zorgen voor het onderhoud van de kantoormachines (printers, copiers en multifunctionals). Dankzij de bijbehorende KopieKit betalen zij een vaste prijs per afdruk, ongeacht wanneer ze dit doen (er is dus geen tijdseenheid aan de afdrukken gekoppeld). Dit wil simpelweg zeggen dat ze die vaste prijs per afdruk alleen betalen op het moment dat er daadwerkelijk geprint of gekopieerd wordt. Printen of kopiëren ze niet, dan hoeven ze ook niets te betalen. 

Nu de meeste kantoren leeg zijn, wordt er niet of nauwelijks geprint en gekopieerd en dat betekent dus automatisch: geen tot minimale kosten op dit moment. Zo helpen wij ook deze klanten om kosten te verlagen. En zoals gezegd, daar zijn we best heel erg trots op. 

 

Kortom: dit is een goed moment om na te denken over je lopende contracten en de partners met wie je samenwerkt. Zijn er kansen om betere deals te sluiten? Gebruik deze tijd om hier eens goed in te duiken.