0 Vergelijken
  • Persoonlijk advies op werkdagen van 8:30 tot 17:00
  • Door klanten beoordeeld met een 8.9
  • Gratis verzending vanaf € 65 (excl. btw)
Goede voornemens voor 2022?
07 jan 2022

Maak dat smerige toetsenbord en jouw computermuis eens grondig schoon

Een kleine opsomming van wat er allemaal op en tussen de toetsen van jouw toetsenbord zit:
Bacteriën (héél veel bacteriën!), schimmels, stof, huidvet, huidschilfers, haren, etensresten en gemorste drankdruppels.
Regelmatig gebruik van je toetsenbord laat z’n sporen na. Regelmatig schoonmaken is dus geen overbodige luxe als je jouw toetsenbord en muis regelmatig gebruikt. Zeker niet nu je weet hóe vies het eigenlijk is. Volgens onderzoek is jouw toetsenbord, ja..dat van jou waar je nu misschien achter zit, vele malen smeriger dan de gemiddelde WC-bril.

img_9740875.jpeg

Er is een gemakkelijke oplossing: Koop een nieuw toetsenbord
Lekker makkelijk om steeds een nieuw toetsenbord te bestellen maar niet erg duurzaam dus gaan we jou nu vertellen hoe je vrij eenvoudig jouw toetsenbord en muis lekker fris en schoon kunt houden.

 

We beginnen met de muis want dat is het minste werk. Het voldoet om de muis met een nat reinigingsdoekje schoon te wrijven. Er moet een niet agressief reinigingsmiddel in dat doekje zitten om aangekoekte huidvetten te verwijderen. Deze individueel verpakte vochtige doekjes zijn perfect voor deze klus.

Vervolgens gaan we het toetsenbord een grondig aanpakken. 
Maak je je toetsenbord nooit schoon, dan zal dit na verloop van tijd te zien zijn. Niet alleen verkleuren de toetsen, de ruimte ertussen vult zich gaandeweg met een steeds dikkere laag plakkerige viezigheid.

En dan hebben hebben we het nog niet over de miljoenen (ja, miljoenen!) bacteriën die zich iedere dag verzamelen op je toetsen. Hoogste tijd om in actie te komen.
 

In drie stappen een schoon toetsenbord
Stap 1: Je begint met het verwijderen van alle troep tussen en onder je toetsen.
Draai je toetsenbord ondersteboven en tik licht op de onderkant. Je zult er van schrikken hoeveel troep er uit kan vallen.
Vervolgens blaas je met een spuitbus perslucht nog meer troep rondom de toetsen weg.

Houd de spuitbus een beetje schuin zodat de lucht goed onder de toetsen kan komen. Er bestaan trouwens ook speciale mini-stofzuigers waarmee je vuil en kruimeltjes kunt opzuigen.


Stap 2: je dipt een wattenstaafje in ontsmettingsalcohol en veegt hiermee rond iedere toets.
Als het wattenstaafje erg vies wordt, pak je meteen een nieuwe.
Zorg maar voor een voorraadje als het al lang geleden is dat je je toetsenbord voor het laatst hebt schoongemaakt. Gebruik bij voorkeur niet pluizende wattenstaafjes.
Voor de bovenkant van de toetsen kun je een wederom niet-pluizende doek gebruiken die je bevochtigd met speciale antistatische reinigingsvloeistof. De toetsen zullen minder snel stof en vuil aantrekken. Met dit goedje kun je trouwens ook je beeldscherm prima schoonmaken.


Stap 3: tot slot veeg je het hele toetsenbord af met een zachte doek; pas op dat de doek niet pluist.

Hiervoor kun je een doek gebruiken die je bevochtigd met speciale antistatische reinigingsvloeistof. De toetsen en het toetsenbord zullen minder snel stof en vuil aantrekken. Met dit goedje kun je trouwens ook je beeldscherm prima schoonmaken.
Als je de toetsen van je toetsenbord kunt verwijderen, dan kun je de schoonmaakbeurt trouwens nog grondiger aanpakken.
Let wel op dat de losse toetsen goed droog zijn voordat je ze terugplaatst.
En ben voorzichtig met loshalen want de toetsen kunnen gemakkelijk breken.

 

Als je slim bent, maak je er een goede gewoonte van om iedere week je toetsenbord even snel schoon te maken met een speciale reiniger of met reinigingsdoekjes. Dit is hooguit 2 minuten werk.

De grondigere schoonmaak zoals hierboven beschreven, doe je dan één keer per maand. We verkopen trouwens ook handige sets waar vrijwel alle schoonmaakbenodigdheden voor dit klusje al in zitten.

Je begint het nieuwe jaar goed met een schoon toetsenbord.