0 Vergelijken
  • Persoonlijk advies op werkdagen van 8:30 tot 17:00
  • Door klanten beoordeeld met een 8.9
  • Gratis verzending vanaf € 65 (excl. btw)
Onscheurbaar, watervast papier voor in jouw printer?
10 dec 2021

Dat klinkt te mooi om waar te zijn want papier scheurt juist heel makkelijk en het is zeker niet waterbestendig. Toch is er nu een papier dat inderdaad niet kan scheuren en bestand is tegen water en de meeste schoonmaakmiddelen.

Gelukkig weten we bij Kantoorartikelen.nl echt alles van papier af, dus wij leggen je graag uit hoe dat precies zit

Xerox Nevertear …nooit meer lamineren

Stel, je hebt net je uiterste beste gedaan om een mooi document te printen om te gebruiken als menukaart, als handleiding, als grappige tekst of foto bij een tuinfeest, als oproep om je verloren huisdier te vinden, als ticket, als wegwijzer, als statuskaart in een ziekenhuis of één van de andere talloze toepassingen die er te bedenken zijn.

Dan weet je op voorhand dat  jouw print er binnen de kortste keren als een vod bij zal hangen. Het zal inscheuren op plekken waar je het vastplakt en het zal uit elkaar vallen als het nat wordt.

Om dat te voorkomen zit er maar één ding op en dat is lamineren. Zowel lamineermachines als lamineerhoezen kun je bij Kantoorartikelen.nl kopen voor een scherpe prijs. Maar we gaan er even van uit dat dit niet jouw bedoeling is.

Dan is er nu een superhandige oplossing in de vorm van Xerox Nevertear.

Het voelt als papier, het ziet er uit als papier, je gebruikt het als papier, maar het is geen papier. Het is een duurzaam geproduceerd polyester dat de beste eigenschappen van papier en kunststof combineert.

img_9644330.jpeg

Voor welke printer geschikt?

Er zijn twee varianten van het Xerox Nevertear. Er is een verpakking met 10 vellen Nevertear 150gr/m2 die geschikt is voor zowel inkjet- als laserprinters.

Daarnaast is er een 160gr/m2 variant, deze zit verpakt per 100 vel en is uitsluitend geschikt voor laserprinters en -copiers. Dus welke printer je ook hebt, er is altijd een geschikte Nevertear variant voor jou. En nog meer goed nieuws; tot en met 31 januari is het Xerox Nevertear bij Kantoorartikelen extra voordelig geprijsd.

 

Wat, nog meer plastic ? En het milieu dan ?

Vergeleken met een los vel papier is een vel Nevertear inderdaad een zwaardere belasting voor het milieu. Vergelijken we het echter met een vel papier dat gelamineerd is, dan is het Nevertear veel en veel milieuvriendelijker. Het afgedankte vel Nevertear kan vrij makkelijk met het plastic afval gescheiden worden van ander afval.

Een gelamineerd vel papier is echter niet meer te recyclen omdat er twee monomaterialen (papier en kunststof) onomkeerbaar aan elkaar gehecht. Bovendien is lamineren een proces dat veel energie kost.